Superliga

Odbojkašice Rijeke CO poražene na Trsatu, odlična Štiglić nedovoljna

Katarina Blažević

Mara Štiglić/Foto M. LEVAK

Mara Štiglić/Foto M. LEVAK

Riječanke nisu uspjele osvojiti niti jedan set, a u trećem su se obrambeno raspale i dopustile gošćama veliko slavlje



RIJEKA Susret 5. kola Superlige odbojkašica: Rijeka CO – Split 0:3 (22:25, 20:25, 15:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Kramar Šandl i Šulc.


RIJEKA CO: Volarić (L), Štiglić 16, Sluga 1, Vekić, Smojver 1, Trcol 6, Popić 4, Francetić 5, Brkičić, Gregorović 2, Aleksa (L), Pavačić 3, Ščekić.


SPLIT: Ćubelić 7, Zubanović (L), Rašić 8, Perković 1, Vukadin, Visković, Tabak 6, Burilović 6, Terze 2, Lijić 2, Kovčo (L), Marković, Glavina.




Odbojkašice Rijeke CO upisale su i treći ovosezonski poraz u Superligi, derbi mladih ekipa na Trsatu pripao je Splićankama. I to možda i pomalo iznenađujuće uvjerljivo, Riječanke nisu uspjele osvojiti niti jedan set, a u trećem su se obrambeno raspale i dopustile gošćama veliko slavlje. Split, s druge strane, nastavlja jurišati ligom, ovo mu je četvrta uzastopna pobjeda…


Prokockana prilika


Imale su domaće djevojke raspoloženu Maru Štiglić, prvo ime dvoboja, ali njezina dobra partija nije bila dovoljna. Upravo je Štiglić izjednačila u prvom setu (16:16) nakon domaće serije 6:1. Riječanke su se borile za svaku loptu, imale su vodstvo 21:19 nakon dobrog bloka Trcol i Popić, a potom i 22:20. Ali onda je stalo. Splićanke su izjednačile s dva lagana poena s mreže, da bi onda i preokrenule. “Time-out” Lovrinova nije puno pomogao, kao ni ulazak Smojver i Brkičić. Upravo je Smojver poslala loptu van terena čime su Splićanke osvojile prvi set.


Buđenje i pad


Francetić je u drugom setu u nekoliko navrata “vadila” svoje suigračice, ali gošće su držale prednost od dva do tri poena. Nakon što su pobjegle i na veću razliku, ponovo se probudila Štiglić, koja je uspjela smanjiti zaostatak (13:15), ali Tabak je potom dva puta bila spremna, drugi smeč Štiglić je zaustavila blokom. Konci igre bili su u rukama gostujuće ekipe koja je manje griješila od domaćina i mirno držala prednost od oko pet poena razlike, s kojom je i osvojila drugi set.


I onda se u trećoj dionici sve raspalo u igri igračica trenera Lovrinova. Nekoliko loših prijema i previše dopuštenih lakih poena s mreže dovele su gošće do vodstva 15:9, a kasnije su imale i 22:14. Splićanke su iskoristile prvu meč loptu, Rašić je smečirala za slavlje.