Superliga

Odbojkašice Rijeke CO na jednom od najtežih gostovanja bile blizu senzacije, na kraju otkinule veliki bod

Katarina Blažević

Viktoria Ana Trcol/Foto V. KARUZA

Viktoria Ana Trcol/Foto V. KARUZA

Domaće igračice su se ovom pobjedom izvukle od kiksa koji bi ih vratio korak unazad u borbi za doigravanje. Trenutno su na petom mjestu ljestvice, s bodom manje od Dinama, dok je Rijeka CO ostala na osmoj poziciji s 13 bodova



VUKOVAR Susret 12. kola Superlige odbojkašica: Enna Vukovar – Rijeka CO 3:2 (25:21, 23:25, 25:22, 23:25, 15:8). Dvorana OŠ D. Tadijanović. Suci: Šulc i Kramar Šandl.


ENNA VUKOVAR: Vrban, Gajić, Bečić, Lukić, Orlić, Pejaković, Vujasinović, Brocić, Majer, Dugandžić (L), Ivković (L), Macura, Košutić.


RIJEKA CO: Sluga, Štiglić, Pavačić, Popić, Francetić, Volarić (L), Vekić, Smojver, Trcol, Brkičić, Aleksa (L), Šćekić.




Odbojkašice Rijeke CO bile su vrlo blizu senzacije, ali jedan bod koji su uspjele otkinuti kod favoriziranog Vukovara dovoljan je razlog za zadovoljstvo u riječkim redovima. Žal možda ipak ostaje jer su gošće iz Rijeke na jednom od najtežih gostovanja u petom setu imale vodstvo 6:2. Brzo su domaće izjednačile (6:6), a potom su se mlade Riječanke raspale i dopustile Vukovaru seriju 9:2 za pobjedu.


I u trećem setu su Riječanke imale sve u svojim rukama, odnosno vodile su 19:15, ali su i u tom slučaju iskusnijim igračicama prepustile set (25:22). Domaće igračice su se ovom pobjedom izvukle od kiksa koji bi ih vratio korak unazad u borbi za doigravanje. Trenutno su na petom mjestu ljestvice, s bodom manje od Dinama, dok je Rijeka CO ostala na osmoj poziciji s 13 bodova, još uvijek daleko od crvene sezone gdje su Nebo i Brda s osam, odnosno pet bodova.


Trener Igor Lovrinov u Vukovar je išao s ponešto oslabljenim sastavom jer nije mogla nastupiti Petra Gregorović, koja je prije tjedan dana ozlijedila gležanj tijekom finala juniorskog prvenstva Hrvatske.