Pobijedile veliki Lodz

Odbojkašice Mladosti u dramatičnoj završnici izborile polufinale Kupa CEV! I Rijeka je imala svoje predstavnike u velikom uspjehu

Portal Novilist.hr

Odbojkašice Mladosti/Foto PIXSELL

Odbojkašice Mladosti/Foto PIXSELL

Osim trenera Riječanina Leonarda Barića, i igračice Natalija Tomić te Astrid Popić su rođene Riječanke, kao i nekadašnje igračice riječkog odbojkaškog kluba.



ZAGREB Odbojkašice Mladosti u uzbudljivoj su uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa CEV u Domu odbojke na Savi zlatnim setom pobijedile poljsku ekipu Commerceone Lodz, nakon što je susret u regularnom dijelu završio sa 3:2 za Poljakinje, isto kao što su Mladostašice slavile prošli tjedan u Lodzu. Susret je trajao punih 149  minuta.


Utakmicu je odlučio zlatni set u kojem su Mladostašice nakon smeča Grbavice imale 8:5 na promjeni strana. No, gošće se žilavo bore pa kod 10:9 Barić smiruje ekipu minutom odmora, nakon što su vodile s 9:5.  Smirile su se, i ponovno preuzele konce igre u svoje ruke, otišavši do 15:11 i pobjede u zlatnom setu i ovom susretu, za polufinale Kupa CEV.


Mika Grbavica i Martina Šamadan sa 22 poena najučinkovitije su bile u redovima pobjednica.




I Rijeka ima predstavnike u ovom velikom uspjehu zagrebačke Mladosti. Osim trenera Riječanina Leonarda Barića, i igračice Natalija Tomić te Astrid Popić su rođene Riječanke, kao i nekadašnje igračice riječkog odbojkaškog kluba.


– Ne želeći ponavljati kako je Lodz velika ekipa, moram reći da smo danas odigrali fenomenalno. Pored svih naših malih nedostataka uspjeli smo anulirati njihove prednosti, otkrili smo njihove mane i zasluženo pobijedili. Nažalost, nemamo previše vremena za slavlje jer nas već za dva dana očekuje utakmica za polufinale Kupa Hrvatske u Vukovaru, pa gradski derbi za vikend s Dinamom, pa drugi tjedan Kamnik u borbi za Final Four MEVZA lige. Užasno jak raspored, zato sam posebno ponosan na ekipu, jer ući u polufinale Kupa CEV uz bok s velikim europskim ekipama doista nije mala stvar. Ali, zaslužili smo.. – rekao je nakon utakmice Leonard Barić.