MI u Alžiru

Odbojkašice bez polufinala Mediteranskih igara, Talijanke uvjerljivo slavile

Hina

Božana Butigan/Foto PIXSELL

Božana Butigan/Foto PIXSELL

Talijanke su bolje otvorile utakmicu i povele sa 6-1, ali se hrvatska reprezentacija uspjela vratiti i doći do vodstva 9-7. Ključnom se u prvom setu pokazala dionica u kojoj je talijanska ekipa od vodstva 13-12 nanizala četiri poena i potom održava prednost 6-7 poena do kraja seta



ORAN Hrvatske odbojkašice nisu se uspjele plasirati u polufinale turnira na Mediteranskim igrama u Alžiru, gdje su u četvrtak poražene od reprezentacije Italije sa 0-3 (18-25, 16-25, 19-25).


Talijanke su bolje otvorile utakmicu i povele sa 6-1, ali se hrvatska reprezentacija uspjela vratiti i doći do vodstva 9-7. Ključnom se u prvom setu pokazala dionica u kojoj je talijanska ekipa od vodstva 13-12 nanizala četiri poena i potom održava prednost 6-7 poena do kraja seta.


U drugoj dionici meča ključno je bilo razdoblje kad je Italija od 10-10 napravila seriju 7-0, od čega se hrvatske odbojkašice nisu uspjele oporaviti.




Hrvatice su se borile i u trećem setu. Rezultatska ravnoteža je trajala do 7-6 za Talijanke, koje su sa četiri uzastopna poena otišle na 11-6 i mirno privele dvoboj kraju, iako je Hrvatska zaprijetila kad je stigla na samo -2 (16-18, 18-20) u završnoj fazi trećeg seta. No, bliže od toga hrvatske odbojkašice nisu uspjele doći.


Božana Butigan je hrvatskoj reprezentaciji donijela 10 poena, a Mika Grbavica osam. Kod Talijanki je najubojitija bila Binto Diop sa 16 poena.


Italija u polufinalu čeka boljeg iz sraza Grčke i Španjolske, a poražena reprezentacija će igrati protiv Hrvatske u razigravanju za redoslijed od petog do osmog mjesta.