Nakon dvomjesečne stanke

Odbojkaši Rijeke započeli trenirati: “Dečki izvan Rijeke se nisu vratili, čekamo odluku Grada oko financiranja”

Ivan Volarić

Odbojkaši Rijeke na prvom treningu nakon korona-stanke

Odbojkaši Rijeke na prvom treningu nakon korona-stanke

Imamo puno mladih igrača koji moraju puno raditi i ovisno o tome hoće li dvorana biti otvorena, produžili bismo rad do 20. srpnja. Svi su orni, željni rada i treninga - kaže Liverić



RIJEKA I odbojkaši Rijeke su ponovo u pogonu. Doduše, ne u kompletnom sastavu. Trener Velimir Liverić i njegova desna ruka Andrej Burić na prvom trsatskom treningu okupili su uglavnom mlađe snage, odnosno igrače iz Rijeke i okolice.


– Prestali smo s radom 15. ožujka, a krenuli 20. svibnja. Nismo dakle bili zajedno više od dva mjeseca – govori Liverić. – Krenuli smo s 12 juniora, odnosno kadeta, a drugi tjedan smo dogovorili da će nam se priključiti seniori iz Rijeke i okolice. Radit ćemo u idućem razdoblju na ispravljanju nekih pogrešaka, odnosno polako se pripremamo za iduću sezonu. Imamo puno mladih igrača koji moraju puno raditi i ovisno o tome hoće li dvorana biti otvorena, produžili bismo rad do 20. srpnja. Dečki se slažu pa nam je ideja to veliko razdoblje netreniranja nadoknaditi u iduća dva mjeseca.


Lozić je u Pančevu, Ličina u Karlovcu, Bogdanović u Osijeku…




– Za sada ih nećemo vraćati u trenažni proces. Zapravo čekamo odluke Grada Rijeke oko financiranja. Prije nego što to saznamo, ne možemo ni razgovarati s dečkima koji dolaze sa strane.


A financijska situacija u gradu nije nimalo obećavajuća i sklona riječkom sportu i sportašima. Klubovi će vrlo teško dobiti sredstva koja su im proračunom namijenjena, a ona su ionako prilično skromna.


– Svugdje se u državi štedi na sportu, vjerojatno će tako biti i u našem slučaju.


Još uvijek ne znamo kada bismo trebali početi iduće prvenstvo, koliko će uopće biti klubova i kako će se igrati. Dobili smo informaciju da su se tri muška i ženska kluba prijavila za MEVZA ligu


Službeno, odbojkaško prvenstvo još nije zaključeno iako je potpuno jasno da se ove sezone više neće igrati. Ostaje otvoren tek kup iz kojega su riječki odbojkaši ispali.


– Nemamo službenu informaciju, ali koliko znamo, gotovo sigurno se neće igrati. Očekujemo u idućih desetak dana konkretnije odluke. Postoji prijedlog da se krajem rujna odigra završnica Kupa kao predigra novom prvenstvu. Sva nacionalna prvenstava bi zbog Olimpijskih igara, odnosno kvalifikacija za OI, trebala biti dovršena do 15. travnja iduće godine. Međutim, sve ovo što govorim su neslužbene informacije.


Još uvijek ne znamo kada bismo trebali početi iduće prvenstvo, koliko će uopće biti klubova i kako će se igrati. Dobili smo informaciju da su se tri muška i ženska kluba prijavila za MEVZA ligu. S druge strane, znamo da klubovi po Europi, Austrijanci i Slovenci, igraju domaće prvenstvo i MEVZU. Smatramo da bi domaće prvenstvo trebalo biti svetinja, a onda ako imaš širinu igračkog kadra i kvalitetu, onda paralelno s time igraš i MEVZA ligu.


U riječkim redovima su u jednom trenutku razmišljali zaigrati MEVZU…


– Nismo se javili. Rok je bio 15. svibnja. Ne možemo ući u to jer ne znamo koliko ćemo imati sredstava na raspolaganju iduće sezone. Najidealnije bi bilo zadržati ekipu na okupu i dovesti dva pojačanja. Onda bi to bilo u pravom sportskom duhu. Ovako…


Ovako su Riječani osuđeni na korak unazad i stvaranje. Srećom, u klubu imaju dosta potencijala.


– Bilo je 12 klinaca na treningu bez šest seniora. Svi su orni, željni rada i treninga… – rekao je Liverić.