Superliga

Odbojkaši Rijeke protiv Murse na Trsatu startaju sa sezonom: “Željni smo utakmica i pobjeda, ali imamo jako mladu ekipu”

Ivan Volarić

POZITIVAN PRISTUP - Maurizio Banko/Foto V. KARUZA

POZITIVAN PRISTUP - Maurizio Banko/Foto V. KARUZA

U sezonu ulazimo bez visokih ciljeva, ipak je ovo dosta mlada, ali sigurno perspektivna ekipa. Odmah na početku čekaju nas favorizirani Osječani od kojih se ove sezone puno očekuje - kaže Banko



RIJEKA Odbojkaši Rijeke večeras će od 18 sati u Dvorani mladosti protiv Murse zakoračiti u novu sezonu Superlige. Suparnik nije baš po mjeri dodatno pomlađenoj riječkoj momčadi u formiranju. Mursa, predvođena bivšim igračem Rijeke Davorom Bogdanovićem, spada u red prvih izazivača aktualnoga prvaka, Mladosti.


– U sezonu ulazimo bez visokih ciljeva, ipak je ovo dosta mlada, ali sigurno perspektivna ekipa. Odmah na početku čekaju nas favorizirani Osječani od kojih se ove sezone puno očekuje. S jedne strane, to je možda i dobro jer se imamo priliku odmah u prvoj utakmici pokazati u pravom svjetlu. Za mlade igrače nema bolje prilike za dokazivanje nego protiv jačih i kvalitetnijih suparnika.


Jedino u takvim utakmicama može se steći pravo iskustvo i izgraditi samopouzdanje. Nas nekoliko starijih igrača smo tu da im pomognemo i da ih usmjerimo na najbolji mogući način – govori 27-godišnji Maurizio Banko i dodaje da su dobri rezultati na pripremama sigurno vjetar u leđa.




– Sigurno da nam nije namjera boriti se za ostanak. Prošle sezone smo pokazali da se možemo nadmetati s jačim ekipama. Nekima smo uzeli bod, neke umalo i pobijedili. Nedostajalo je možda samo malo više iskustva. Lopta je okrugla i uvijek postoji mogućnost iznenađenja. Svi smo željni igre, utakmica i pobjeda. U pozitivnim tonovima dočekujemo prvu utakmicu protiv Murse. Igramo doma, nadamo se i podršci s tribina – poručio je Banko, koji se ove sezone vraća na svoje mjesto libera, nakon što je prošle znao uskakati na mjesto primača-pucača.