Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke nisu uspjeli iznenaditi Varaždince, upisali još jedan očekivani poraz

Luka Medak

SEDAM POENA - Maurizio Banko/Foto V. KARUZA

SEDAM POENA - Maurizio Banko/Foto V. KARUZA

Oslabljena riječka momčad tek u drugom setu uspjela je zaprijetiti kvalitetnijim gostima



RIJEKA Utakmica 20. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Kitro Varaždin 0:3 (16:25, 23:25, 14:25). Dvorana mladosti. Bez gledatelja. Suci: Raca i Bingula.
RIJEKA: Stanić 7, Čargonja 3, Donevski 2, Lavić 2, Marković 4, Maglica 2, Banko 7, Mičetić, Smiljanić (L), Žeželić 6.
VARAŽDIN: Brandić, Brčić, Stanić R. 5, Delić, Ivić (L), Kolarec 4, Silić 7, Somođi 9, Čilaš 5, Nevžala (L), Jošić 9, Mišlov 1.


Oslabljena i pomlađena ekipa odbojkaša Rijeke prema očekivanjima nije mogla konkurirati u ovom trenutku kvalitetnjim gostima iz Varaždina. Riječani su u utakmicu krenuli vrlo loše. Varaždinci su odmah u startu napravili seriju 0:5, te držali tu razliku veći dio prvoga seta. Tek na 12:16 domaći nakratko smanjuju zaostatak, ali vrlo brzo je uslijedila nova serija gostiju, koji su otišli na osam poena prednosti i priveli set kraju.


U drugom setu Riječani su imali problema na prijemu servisa, posebno raspoloženog Somođija. Gostima su upravo njegovi servisi donijeli sedam uzastopnih poena za vodstvo 12:17. No, Riječani se nisu predavali. Uspjeli su vratiti set u neizvjesnost i stigli su do – 19:19. Ipak, na kraju je presudilo iskustvo i mirnoća Varaždinaca, a igrači trenera Velimira Liverića ostali bez utješnog seta.




I treću dionicu utakmice bolje su otvorili gosti. Riječani su uz pomoć Vida Čargonje (sva tri poena upisao je u trećem setu) pokušali zadržati priključak za gostima, ali nisu se uspjeli približiti na više od tri poena zaostatka. Varaždinci su u konačnici rutinski priveli kraju utakmicu. Riječanima do kraja sezone predstoje još dvije utakmice. Domaći susret protiv Mladosti i gostovanje u Rovinju.