prilika za dokazivanje mladih igrača

Odbojkaši Rijeke danas na Trsatu u desetkovanom sastavu dočekuju Varaždin

Ivan Volarić

Riječki odbojkaši/Foto: V. KARUZA

Riječki odbojkaši/Foto: V. KARUZA

Nema nam druge nego zaigrati s igračima koji su mahom još mlađekadetskog ili juniorskog uzrasta - govori trener Riječana Velimir Liverić.



RIJEKA Odbojkaši Rijeke vraćaju se superligaškim obavezama nakon što su prošloga vikenda bili slobodni.


Riječane na Trsatu (17 sati) očekuje ogled protiv Varaždinaca, odnosno prva od dvije vezane domaće utakmice uoči gostovanja u Rovinju u posljednjem kolu. U ekipi trenera Velimira Liverića ima dosta problema. Ozljede, samoizolacija… osjetno su prorijedili igrački kadar koji je ove sezone doživio dva znatna vala promjena. Prošloga ljeta s Trsata je otišao niz udarnih igrača, ove zime dva iskusna pucača, a sada su se na sve to nadovezale i zdravstvene poteškoće.


– Nema nam druge nego zaigrati s igračima koji su mahom još mlađekadetskog ili juniorskog uzrasta – govori trener Riječana Velimir Liverić. – Ovo je još jedna šansa mladima. Varaždinci također nisu u nekom sjajnom nizu. Probat ćemo dati svoj maksimum.




Riječani na neki način jedva čekaju kraj sezone i period koji će se iskoristiti za veliko klupsko pospremanje.


– Za Uskrs ćemo se sedam dana odmoriti, a onda krenuti prema novoj sezoni. Imat ćemo dovoljno vremena da udarimo kvalitetnu bazu za novu sezonu. Mlađim ćemo igračima dati malo popusta da se prihvate svojih školskih obaveza. Bitno je da izbjegnemo scenarij koji nam se dogodio ove sezone. Ubuduće ćemo s igračima potpisivati ugovore do kraja sezone. Nedopustivo je da proljeće odigramo bez osvojenog boda – rekao je Liverić.