Prva dva poraza

Obnovljena momčad Zameta dočekuje Moslavinu, Riječani se nadaju da će »treća biti sreća«

Igor Duvnjak

VRIJEME JE ZA PRVU POBJEDU - Igor Marijanović/Foto M. LEVAK

VRIJEME JE ZA PRVU POBJEDU - Igor Marijanović/Foto M. LEVAK

Uz sve dobre želje i nadanja u onu da će »treća biti sreća«, Zamećani ne žele biti glasni u najavama, odašiljući poruke o pobjedi. Marjanović želi i nada se da će njegovi igrači biti glasni i odlučni na terenu.RIJEKA Obnovljena, mlada momčad rukometaša Zameta danas će na svom parketu na Zametu načiniti treći korak u premijerligaškom natjecanju, dočekujući Moslavinu iz Kutine. Trener Zamećana Igor Marijanović i njegovi igrači su u prethodna dva bacanja mreža ostali bez ulova. Prvo u vrlo izjednačenom nadmetanju na domaćem terenu sa Sesvetama, kada su poraženi u dramatičnoj završnici, a onda su išli na put bez ikakvih očekivanja u Našice, gdje ih je matirao favorit Nexe, domaćin koji za hrvatske prilike raspolaže s mega momčadi.


– Nastupit ćemo u kompletnom sastavu. Ima tek nekih sitnijih ozljeda koje ne bi trebale predstavljati problem – kaže Igor Marijanović, trener Riječana.


Zamećani su iskoristili dane tijekom tjedna kako bi se čim bolje pripremili za ovo zahtjevno nadmurivanje u kojem svakako žele izvući prve bodove.
– Tijekom ove sedmice provodili smo naše zajedničko u onom uobičajenom radu, ali isto tako i u razgovoru o našim utakmicama nakon ovih dvaju poraza, analizi nastupa i svemu onome što smo ostvarivali na terenu. Fokusirali smo se pritom na naše pogreške i težimo sada izbjegavanju ponavljanja onoga što smo do sada činili u te dvije utakmice. U ovom te u idućim nastupima treba nam veća gustoća u obrani i izbjegavanje pogrešaka u napadu kako bismo dostigli željenu razinu naše igre.


Težimo tome da svatko tko dođe na Zamet mora biti svjestan kako ga dočekuje jedna momčad koja će igrati čvrsti, muški rukomet, koja igra vrlo agresivno i da ga očekuje borba na terenu. Samo tako ćemo moći doći do uspjeha sa svakim suparnikom, u ovom slučaju s Moslavinom, klubom koji ima veliku tradiciju u našem rukometu. Raspoloženje u našim redovima je dobro, dečki žele konačno ostvariti pun pogodak.


Uz sve dobre želje i nadanja u onu da će »treća biti sreća«, Zamećani ne žele biti glasni u najavama, odašiljući poruke o pobjedi. Marjanović želi i nada se da će njegovi igrači biti glasni i odlučni na terenu.


– Mi možemo samo poručiti kako očekujemo da ćemo pružiti maksimum i kako se nadamo da će to biti dovoljno za prvu pobjedu u ovom prvenstvu.


Utakmica na Zametu počinje u 18 sati.