Promjene

Novosti na Rujevici: Raić Sudar postaje sportski direktor, Butorac čeka pravno mišljenje

Denis Frančišković

Darko Raić Sudar/Foto PIXSELL

Darko Raić Sudar/Foto PIXSELL

Darko Raić Sudar u utorak će na Rujevici biti predstavljen kao novi sportski direktor Bijelih, dok Igor Butorac čeka pravorijek Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa



RIJEKA HNK Rijeka u velikom tjednu sigurno dobiva jednog direktora, dok će na potvrdu onog drugog morati sačekati još neko vrijeme. Naime, Darko Raić Sudar u utorak će na Rujevici biti predstavljen kao novi sportski direktor Bijelih, dok Igor Butorac čeka pravorijek Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.


Butorac je, naime, član Uprave kluba, ali i direktor Rijeka sporta, koji je 2019. naslijedio Zlatana Hreljca na toj funkciji. Hreljac je u siječnju prošle godine otišao u mirovinu i napustio obje funkcije. Glavni kandidat za upražnjeno mjesto prvog klupskog operativca nakon odlaska Luke Ivančića želi imati čistu situaciju u pogledu svog statusa prije nego što dobije crveno ili zeleno svjetlo od Povjerenstva iz Zagreba što bi se trebalo dogoditi kroz sljedećih petnaestak dana.


S druge strane Raić Sudar se očekuje na sutrašnjoj utakmici Rijeke i Osijeka na Rujevici, sve je dogovorio s Damirom Miškovićem, prvim čovjekom kluba, i od utorka preuzima i službeno funkciju koju je u posljednje vrijeme obnašao Srećko Juričić, popunjavajući praznine, posebno nakon odlaska Roberta Palikuče, čiji je mandat bio kratak i neuspješan.




Raić Sudar, bivši igrač Osijeka, Cibalije i Istre 961, koji dolazi iz Pule, nedavno je dobio drugi četverogodišnji mandat na mjestu predsjednika Nogometnog saveza Istarske županije, a i član je Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. Jedno vrijeme vodio je Istru i kao trener, a donedavno je bio zaposlenik Pule sporta, tamošnje gradske tvrtke zadužene za održavanje sportskih objekata. U stanci je imao obveze s mladom hrvatskom reprezentacijom nakon čega je postignut konačan dogovor s Rujevicom.