Najavljen Hanžeković memorijal

Novopečeni svjetski rekorder i osvajač olimpijskog zlata jedva čeka omiljeni miting u Zagrebu: “Nadam se novom rekordu”

Davor Petrović

REKORD POKRAJ FONTANA ŽELJA – Ryan Crouser/Foto REUTERS

REKORD POKRAJ FONTANA ŽELJA – Ryan Crouser/Foto REUTERS

Kao i proteklih godina, atrakciju će predstavljati natjecanje u bacanju kugle kod fontana ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Tu je glavni favorit Ryan Crouser, novopečeni svjetski rekorder i osvajač zlata u Tokiju



ZAGREB Pripreme za 71. izdanje Memorijala »Boris Hanžeković«, koji spada u kategoriju Continental Tour Gold mitinga, trenutačno se privode kraju, a to znači da je već poznata većina atletičara i atletičarki koji će se 13. i 14. rujna natjecati u Zagrebu. Prema riječima Roberta Šole, direktora mitinga, dosad je svoje sudjelovanje potvrdilo jedanaest olimpijskih pobjednika, sedam svjetskih prvaka te šesnaest osvajača medalja s Olimpijskih igara u Tokiju.


– Mogu reći da ćemo gledati miting čak i bolji od onoga u kojem smo uživali svih ovih godina. Ove ćemo godine prvi put ulaznice za Memorijal »Boris Hanžeković« prodavati putem platforme Entrio, odnosno portala www.entrio.hr. Prodaja prvoga kontingenta počela je u petak, a cijene ulaznica su 200 kuna za VIP, 80 kuna za tribinu zapad te 40 kuna za sjevernu, istočnu i južnu tribinu – istaknuo je Šola.


Suvišno je isticati da će još jednom šlager Hanžeka predstavljati nastup najbolje hrvatske atletičarke Sandre Perković u bacanju diska.




– Već smo ranije objavili da će Sandra Perković imati prigodu za svojevrsni revanš za Tokio jer u Zagreb dolazi olimpijska pobjednica, Amerikanka Valarie Allman. Osim toga, u muškom disku nastupit će sva trojica osvajača medalja iz Tokija, a vjerujem da bi Daniel Stahl mogao baciti disk preko 70 metara – objasnio je Alfons Juck, novi menadžer zagrebačkog mitinga, dodavši da će glavne zvijezde Memorijalne utrke »Boris Hanžeković« biti Hansle Parchment, Ronald Levy i Devon Allen, odnosno olimpijski pobjednik, osvajač bronce i četvrtoplasirani s Olimpijskih igara u Tokiju.


Kao i proteklih godina, atrakciju će predstavljati natjecanje u bacanju kugle kod fontana ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Tu je glavni favorit Ryan Crouser, novopečeni svjetski rekorder i osvajač zlata u Tokiju, koji se na press konferenciji javio putem videoporuke.


– Jako sam uzbuđen zbog dolaska Zagreb. To je jedan od mojih najdražih mitinga i nadam se da ću pored fontana baciti svoj osobni rekord, što bi bio i novi svjetski rekord. Jedva čekam doći na svoj omiljeni miting – poručio je Crouser.