Nediljko Labrović

Novi vratar Bijelih o svojim prvim dojmovima: “I moji doma su zadovoljni što sam odabrao Rijeku, osjećam se kao da sam godinu dana ovdje”

Denis Frančišković

PRVI TRENING NA RUJEVICI - Nediljko Labrović/Foto M. LEVAK

PRVI TRENING NA RUJEVICI - Nediljko Labrović/Foto M. LEVAK

Prvi dojmovi jako su pozitivni, a i dečki su me izvanredno prihvatili. Imam osjećaj kao da sam već godinu dana u Rijeci, a ne nekoliko dana - kaže Labrović



RIJEKA Nediljko Labrović prva je ovosezonska prinova Bijelih, a da će se vratar sa Šubićevca preseliti na Rujevicu, bilo je jasno još početkom ožujka kad je odbio potpisati novi ugovor sa Šibenikom. Riječ je o talentiranom 21-godišnjem čuvaru mreže, koji je u redove Bijelih došao bez odštete, čime u Šibeniku nisu bili zadovoljni raspletom takve situacije. No, Labrović je potpisao četverogodišnji ugovor s Riječanima, a zajedno s njim riječki su napadački redovi pojačani Princom Ampemom, Gancem koji je također dio šibenskog »paketa«.


– Prvi dojmovi jako su pozitivni, posebno sam impresioniran infrastrukturom, a i dečki su me izvanredno prihvatili. Imam osjećaj kao da sam već godinu dana u Rijeci, a ne nekoliko dana – kaže Labrović. – Isto tako, ljudi iz kluba su stvarno susretljivi, kad god nešto zatrebam, izađu mi ususret.


Dolazak na Rujevicu potvrdio je sam novi čuvar mreže Bijelih pred kraj prvenstva.




– Zahvaljujem se Rijeci što me čekala sve do zadnjeg trenutka. Inzistirao sam da završi sezona pa da se sve dogovorimo. Rijeka mi je tu stvarno izašla ususret.


Šibenska kolonija


Nediljko se ozbiljnijim nogometom počeo baviti u sinjskom Junaku.


– Rodom sam iz Glavica pokraj Sinja gdje sam i napravio svoje prve nogometne korake. One prve seniorske učinio sam u Junaku u Trećoj HNL. Godine 2017. otišao sam u redove Šibenika gdje sam proveo tri godine.


Iza Labrovića je dobra sezona, ali isto tako i za Šibenik. Branio je 26 puta u prvenstvu, a ima i četiri nastupa u Kupu.


– Napravili smo stvarno dobar posao i stvarno nitko nije očekivao da ćemo se tako dobro pozicionirati na ljestvici na kraju prvenstva. Mladost je proradila uz još nekoliko iskusnijih igrača, od otpisanih smo došli do jako dobre šeste pozicije. I pobijedili Dinamo u Zagrebu. Istina, to se prvi put dogodilo, a uzeli smo mu i bod doma.


Uz Labrovićev transfer u Rijeku, treba spomenuti i transfer mladog Marka Bulata u Dinamo. S iznosom nešto većim od dva milijuna eura, to je najveći transfer u povijesti šibenskoga prvoligaša. Zanimljivo, aktualni trener Goran Tomić svojevremeno je prešao u Vicenzu za milijun tadašnjih njemačkih maraka.


– Što reći? To samo govori da se u Šibeniku dobro radi.


Ivan Nevistić preselio se u Maksimir, Andrej Prskalo je tu »zlu ne trebalo«, David Nwolokor oporavlja se nakon operativnog zahvata… Očekuje se da Labrović ugrabi »jedinicu« i opravda povjerenje.


– Jedino što mogu reći je da ću se maksimalno truditi svaki trening pa ako trener odluči da je to dovoljno da budem prvi vratar, bit će to odlično. Ako ne, trebat ću još više pojačati rad. S Andrejem se znam još od ranije s travnjaka i utakmica i on mi puno pomaže u prilagodbi i treniranju, jednako kao i Gojko Mrčela. Mala kolonija Šibenčana? Tomić i Mrčela su pravi Šibenčani, a ja sam onaj dovedeni, ha, ha…


Odlična momčad


Rijeka po običaju gaji visoke ambicije. Isto se očekuje i u idućoj sezoni u kojoj će konkurencija biti još jača.


– To sam već više puta ponovio. Rijeka ima odličnu momčad. Mjesto joj je u samome vrhu. Kako je bilo igrati protiv Rijeke? Najviše mi je ostala u pamćenju naša pobjeda 2:0, a u najlošijem sjećanju mi je ona utakmica s otvaranja prvenstva kad smo u završnici dobili dva gola i izgubili 1:2.


Ima li Labrović možda nekog vratara čiji mu se stil posebno sviđa?


– U Hrvatskoj ima jako puno mladih i kvalitetnih vratara. Evo, primjer Rijeke je jako dobar. Puno njih jako je dobro branilo, napravilo dobre transfere i doguralo do reprezentacije. Nemam neki poseban uzor, gledam sve vratare i pokušavam upijati ono najbolje. Rijeka kao odskočna daska? Uopće ne razmišljam sad o tome. Fokusiran sam samo na Rijeku, a kad dođe vrijeme, razmišljat ćemo i o tome.


Uz treninge na Rujevici, koji po vrućini dobivaju na intenzitetu, stigne popratiti i Europsko prvenstvo.


– O Hrvatskoj reprezentaciji sve pozitivno. Rođeni sam optimist. Nadam se da ćemo proći skupinu i daleko dogurati.


Sinj – Šibenik – Rijeka. Što su Labroviću rekli najbliži kad je odabrao Rijeku?


– Moji doma bili su zadovoljni kad sam se odlučio za Rijeku. Znaju da je to velik klub i velika pozornica, pogotovo za mladog igrača. Smještaj? U gradu sam i uz more. Smještaj je odličan, a okolina mirna. Slobodno vrijeme? Šetnja i druženje s prijateljima. Ali, raspored je sad toliko gust da za to nema vremena – zaključuje Labrović.