davis cup

Novi udarac za branitelje naslova Davis Cupa: Španjolci nakon Bautiste Aguta ostali i bez mlade senzacije

Hina

Carlos Alcaraz/Foto: REUTERS

Carlos Alcaraz/Foto: REUTERS

Španjolsku momčad sada će činiti Albert Ramos, Pablo Carreno Busta, Feliciano Lopez, Marcel Granollers i Pedro Martinez Portero.



MADRID Uoči prvog susreta u petak protiv Ekvadora u Davis Cupu Španjolska je ostala bez još jednog tenisača, budući da je 18-godišnji Carlos Alcaraz bio pozitivan na koronavirus.


“Trenutno sam dobro i imam blage simptome. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati, a meni preostaje da navijam ispred TV ekrana”, objavio je Carlos Alcaraz, koji trebao debitirati u Davis Cupu. Alcaraza će u momčadi zamijeniti 60. igrač svijeta Pedro Martinez Portero.


Prije njega Španjolci su ostali bez Roberta Bautiste Aguta, koji je na treningu zaradio ozljedu abdomena. Umjesto njega u španjolsku reprezentaciju uskočio je Albert Ramos. Već od ranije se zna da neće igrati najbolji Španjolac Rafa Nadal, koji se oporavlja od ozljede stopala.




Tako će španjolsku momčad činiti Albert Ramos, Pablo Carreno Busta, Feliciano Lopez, Marcel Granollers i Pedro Martinez Portero.


Španjolska, koja brani naslov, igrat će u Madridu, a u prvom susretu u petak protivnik im je Ekvador, a subotu igraju protiv Rusa.