ATP MONTE CARLO

Novi šok u Monte Carlu: nakon Đokovića ispao i “Kralj zemlje”, Rubljov u potpunosti nadigrao Rafaela Nadala

Hina

Rafael Nadal/Foto: REUTERS

Rafael Nadal/Foto: REUTERS

Andrej Rubljov u četvrtfinalu je ATP turnira iz serije "masters 1000" u Monte Carlu svladao 11-erostrukog osvajača tog turnira Španjolca Rafaela Nadala sa 6:2, 4:6, 6:2.



MONTE CARLORuski tenisač Andrej Rubljov u četvrtfinalu je ATP turnira iz serije “masters 1000” u Monte Carlu svladao 11-erostrukog osvajača tog turnira Španjolca Rafaela Nadala sa 6:2, 4:6, 6:2.


Nakon što je Nadal u svoja prva dva meča u Monte Carlu izgubio samo pet gemova, u četvrtfinalu ga je Rubljov u potpunosti nadigrao. Rus je nakon osvojenog prvog seta sa 6:2 vodio i sa 4:2 u drugom te imao “break-lopte” za 5:2, no Nadal je uspio osvojiti četiri gema zaredom i izboriti treći set. No, nije mogao i do preokreta protiv iznimno raspoloženog Rusa.


Rubljov će u polufinalu igrati protiv Norvežanina Caspera Ruuda koji je ranije u peta u četvrtfinalu svladao pobjednika Monte Carla iz 2019., kada je turnir posljednji put odigran, Talijana Fabija Fogninija sa 6:4, 6:3.




U drugom polufinalu igrat će Britanac Daniel Evans, koji je svladao Belgijanca Davida Goffina sa 5-7, 6-3, 6-4, te Grk Stefanos Tsitsipas kojemu je Španjolac Alejandro Davidovich predao susret nakon prvog seta koji je završen sa 7-5 u korist Grka.