ROLAND GARROS

Novak Đoković velikim preokretom svladao Tsitsipasa i osvojio svoj 19. Grand Slam naslov

Hina

Novak Đoković/Foto: REUTERS

Novak Đoković/Foto: REUTERS

Đoković je nedjeljnim trijumfom postao prvi igrač u Open eri koji je osvojio svaki od četiri "grand slama" barem dva puta, prvi je put osvojio Roland Garros 2016. godine.



PARIZ Prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković pobjednik je ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa, on je u finalu nakon četiri sata i 11 minuta velikim preokretom svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.


Za 34-godišnjeg Đokovića ovo je 19. osvojeni “grand slam” naslov u karijeri čime je stigao na samo jedan zaostatka za Španjolcem Rafaelom Nadalom i Švicarcem Rogerom Federerom koji dijele prvo mjesto svih vremena. No, Đoković je nedjeljnim trijumfom postao prvi igrač u Open eri koji je osvojio svaki od četiri “grand slama” barem dva puta, prvi je put osvojio Roland Garros 2016. godine.


S druge strane, 22-godišnji Tsitsipas je igrao u svom prvom “grand slam” finalu u karijeri.




I prošle godine Đoković i Tsitsipas su igrali susret u pet setova u Roland Garrosu, bilo je to u polufinalu kada je Đoković dobio prva dva seta, Tsitsipas se vratio u meč, no peti set je i tada dobio srpski igrač.


Za naslov u Parizu Đoković je dva puta nadoknađivao zaostatak od 0-2 u setovima, prvi put u 4. kolu protiv mladog Talijana Lorenza Musettija, a onda i u finalu protiv Tsitsipasa.