ROLAND GARROS

Novak Đoković nakon četiri sata borbe nanio tek treći poraz Nadalu na Roland Garrosu još od 2005. godine

Hina

Novak Đoković/Foto: REUTERS

Novak Đoković/Foto: REUTERS

četvrtom setu Đoković je imao više svježine, a iako je set otvorio s 0-2, dobio je šest gemova u nizui slavio tek drugi puta protiv Nadala na Garrosu.  Nadal i Đoković do sada su odigrali 58 mečeva, Đoković u pobjedama sada vodi s 30-28.



PARIZ Prvi tenisač svijeta Novak Đoković plasirao se u finale Roland Garrosa u Parizu pobijedivši u teniskom klasiku Rafaela Nadala u četiri seta i nakon četiri sata velike borbe s 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2.


Đoković će u finalu u nedjelju igrati s Grkom Stefanosom Tsitsipasom.


Srbin je nanio 13-rostrukom pobjedniku Nadalu tek treći poraz od 2005. godine na Roland Garrosu, a obistinila su se predviđanja da Đoković Nadala može svladati puno lakše u polufinalu negoli u finalu ovog turnira.




Nadal je u meč ušao s 33 pobjede u nizu u Parizu i činilo se da će stići do nove jer je dobio prvi set s 6-3.


No, Đoković se nije predao, počeo je briljantno, zadajući Nadalu goleme glavobolje raznim i precizno odmjerenim udarcima. Srbin je dobio drugi set s 6-3, u trećem vodio s 5-3, da bi u “tiebreaku” ipak prevladao Đoković i dobio treći set nakon 92 minuta igre. U četvrtom setu Đoković je imao više svježine, a iako je set otvorio s 0-2, dobio je šest gemova u nizui slavio tek drugi puta protiv Nadala na Garrosu.


Nadal i Đoković do sada su odigrali 58 mečeva, Đoković u pobjedama sada vodi s 30-28.