Tenis

Novak Đoković izgubio set na putu do svoje 80. pobjede u Wimbledonu pa najavio: “Idemo po sto!”

Hina

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Više pobjeda od Đokovića u Wimbledonu imaju samo Jimmy Connors (84) i rekorder Roger Federer (105).



LONDON Branitelj naslova osvojenog prošle godine na travi All England Cluba, srpski tenisač Novak Đoković otvorio je ovogodišnji nastup pobjedom u četiri seta (6-3, 3-6, 6-3, 6-4) protiv Korejca Kwona Soonwooa (ATP – 81.).


Đokoviću je to ukupno 80. pobjeda u Wimbledonu (80-10), a 22. zaredom u All England Clubu, gdje nije poražen još od četvrtfinala 2017., kad je bio prisiljen predati meč početkom drugog seta dvoboja protiv Čeha Tomaša Berdycha.


Više pobjeda od Đokovića u Wimbledonu imaju samo Jimmy Connors (84) i rekorder Roger Federer (105).




“Ovaj teren je nešto posebno za mene. Svi moji snovi su ostvareni na ovom terenu. Ovaj sport mi je dao sve i još uvijek mu puno dugujem. Strast me i dalje nosi, posvećen sam tenisu, iako više nisam jedan od mladića. U dijelu sam karijere kad pokušavam najbolje igrati na najvažnijim turnirima i najvećim terenima. Što reći, došao sam do 80, idemo po sto”, izjavio je Đoković nakon pobjede na središnjem terenu koji ove godine slavi stoti rođendan.


U prvim mečevima odigranim na ovogodišnjem Wimbledonu nije bilo iznenađenja, a svih šest nositelja i sve tri nositeljice koji su bili u akciji izborili su nastup u drugom kolu.