Tenis

Novak Đoković deklasirao Talijana za polufinale Pariza, Srbin riješio meč za sat i 15 minuta

Hina

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Ranije u petak je prvi tenisač svijeta, 19-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz predao svoj četvrtfinalni susret Dancu Holgeru Runeu zbog ozljede trbušnog zida



PARIZ Branitelj naslova pobjednika na ATP turniru tenisača iz serije “masters 1000” u Parizu, Srbin Novak Đoković uvjerljivo se plasirao u polufinale ovogodišnjeg izdanja, on je u četvrtfinalu svladao Talijana Lorenza Musettija sa 6-0, 6-3.


Đoković će u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Grka Stefanosa Tsitsipasa i Amerikanca Tommyja Paula.


Ranije u petak je prvi tenisač svijeta, 19-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz predao svoj četvrtfinalni susret Dancu Holgeru Runeu zbog ozljede trbušnog zida. Rune je dobio prvi set sa 6-3, dok je u drugom rezultat bio 6-6 kada je mladi Španjolac odlučio predati susret. Tijekom posljednje izmjene strana Alcaraz je s bolnim grčem na licu masirao predio ispod rebara na lijevoj strani.




Do kraja sezone Alcaraza očekuju još dva važna nastupa, ATP finale u Torinu od 13. do 20. studenoga te završnica Davis Cupa u Malagi od 22. do 27. studenoga gdje će Španjolska u četvrtfinalu biti suparnik Hrvatskoj.


Rune će, pak, u polufinalu u subotu igrati protiv Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea koji je ranije u petak nadigrao Amerikanca Francesa Tiafoea sa 6-1, 6-4.