OSVJEŽAVANJE ROSTERA

Nova pojačanja Labrović i Ampem odradili liječničke preglede, Sterling Yateke napušta Rujevicu

Denis Frančišković

Sterling Yateke/Foto hnk-rijeka.hr

Sterling Yateke/Foto hnk-rijeka.hr

Jučer su liječničke preglede obavila dvojica donedavnih igrača Šibenika, vratar Nediljko Labrović i napadač Prince Ampem, no zapelo je na problemima lakše formalne prirode oko registracije. To bi trebalo uskoro biti uklonjeno, a dvojac sa Šubićevca predstavljen javnosti.RIJEKA Sada kada Rijeka ima novog sportskog direktora, sljedeći je korak pojačavanje igračkog kadra. Tržišta još uvijek miruju, a očekuje se da će sve dobiti na zamahu po završetku Europskog prvenstva. No, tu je uglavnom riječ o igračima viših i visokih platežnih zahtjeva, Rijeka se mora osloniti na manje »zalogaje« i vlastite snage, prije svega svoju mladost. Pojačanja moraju biti 20 do 30 posto bolja od sadašnjih igrača Bijelih, a očekuje se i nikad veći broj mladih igrača na startu prvog okupljanja koje je Goran Tomić zakazao za 14. lipnja.


Jučer su liječničke preglede obavila dvojica donedavnih igrača Šibenika, vratar Nediljko Labrović i napadač Prince Ampem, no zapelo je na problemima lakše formalne prirode oko registracije. To bi trebalo uskoro biti uklonjeno, a dvojac sa Šubićevca predstavljen javnosti.
Sasvim je izvjesno da Sterling Yateke napušta Rujevicu, u 36 nastupa u bijelom dresu nije se uspio nametnuti zabivši tek tri gola. Treba priznati da se puno više od njega očekivalo…


No, zato će na početak priprema sigurno stići Matej Vuk, koji se u solidnom izdanju prezentirao u Istri 1961 te zabio šest golova u 26 ligaških nastupa. Na početku priprema treba očekivati i dvojicu napadača na posudbi u Slovačkoj, centarfora Milana Ristovskog iz Spartaka Trnave, ali i lijevokrilnog napadača Denisa Bušnju iz Sereda.