Vaterpolo

Nova pobjeda Primorja Erste Bank u Regionalnoj ligi, Riječani nadigrali Vojvodinu i ostali stopostotni

Valentina Prokić

Peterostruki strijelac Tin Brubnjak/Foto M. LEVAK

Peterostruki strijelac Tin Brubnjak/Foto M. LEVAK

Primorjaši su samo jednom na početku utakmice gostima dozvolili izjednačenje, ostatak dvoboja su vodili glavnu riječ u bazenu te pobjeda nad Vojvodinom nije uopće dolazila u pitanje



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste Bank ostvarili su i drugu pobjedu na turniru A1 Regionalne lige, kojem su domaćini na Kantridi. Primorjaši su nadigrali Vojvodinu s visokih 17:12 te im je za osvajanje turnira preostalo još samo pobijediti sutra Proleter iz Zrenjanina.


Utakmicu su riječki vaterpolisti otvorili sjajno, nakon samo 22 sekunde igre Tintor je skrivio peterac, koji je u pogodak pretvorio Tin Brubnjak. Jedino izjednačenje u sinoćenjem dvoboju zbilo se u 2. minuti, kada je nakon nepotrebnog prekršaja isključen Kadivec, a Kasum iskoristio igrača više za 1:1.


Vojvodina – Primorje EB 12:17

Utakmica 2. kola drugog turnira A1 Regionalne lige: Vojvodina – Primorje EB 12:17 (1:4, 3:4, 5:4, 3:5). Bazen Kantrida. Gledatelja: 70. Suci: Arnaut i Đurašković (Podgorica). Delegat: Marjanović (Beograd).




VOJVODINA: Pajković (8 obrana), Marić, Shakenov 1, Yutmaz 2, Tintor, Brešćanski, Prekogačić 1, Radovanlija 4, Gould, Rogač, Kasum 3, Vujković 1, Sredojević, Biočanin.


PRIMORJE EB: M. I. Čubranić (18 obrana), Vuković 1, Te Riele 2 (1), Kadivec 1, Brubnjak 5 (2), Brguljan 4, N. Čubranić 3, Babić, Tomić, Muslim, Crippa 1, Tončinić, Duvnjak-Starčević, Burburan.


Igrač više: Vojvodina 8 (19), Primorje EB 4 (12). Peterci: Vojvodina -, Primorje EB 3 (4). Tri isključenja: Biočanin 11’, Marić 23’, Prekogačić 30’ (Vojvodina), Tomić 25’, Tončinić 26’, Kadivec 32’ (Primorje EB).

Do kraja četvrtine Riječani su pobjegli na 1:4 te je bilo izvjesno da utakmica ide u pravom smjeru. U drugoj četvrtini, nakon pogotka Brguljana s igračem više u 11. minuti, domaći su pobjegli na plus 5 (2:7), što je bila i najveća prednost. U drugom poluvremenu igra se promijenila, te su obje momčadi igrale gol za gol, dok su obrane pale u drugi plan. Nakon 4:8 na poluvremenu, gosti su se s dva uzastopna gola Radovanlije i Kasuma približili na minus 6:8, no Te Riele i Vuković ponovno su brzopotezno vratili stvari na svoje mjesto (6:10 u 20. minuti).


Do kraja četvrtine Riječanis u održavali prednost od tri i četiri pogotka, ali u posljednjoj dionici igre Kasum je brzim pogotkom na otvaranju još jednom smanjio na minus dva, u 25. minuti bilo je 10:12. Uslijedile su minute Darka Brguljana, crnogorski iskusnik je s tri pogotka »izvana« pogurao momčad, a potom je nepogrešivi Brubnjak još jednom iz peterca u 30. minuti pogodio za plus 5 i nedostižnih 11:16. Za najveći plus pobrinuo se Nizozemac Te Riele minutu kasnije, kada je realizirao peterac za 11:17.


– Puno golova je palo, previše, malo smo lošije igrali u obrani, i jedni i drugi. Trebali smo ranije riješiti utakmicu. Došli smo u situaciju da igramo gol za gol, tu je moglo bolje. Ostao nam je Proleter, nepoznanica, ali vjerujemo u pobjedu – rekao je Tin Brubnjak nakon pobjede.