Uz savjet liječnika

Nova odluka najbolje gimnastičarke svijeta, Simone Biles odustala od još dva finala

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Ovo odustajanje znači da 24-godišnja Biles neće braniti zlato u preskoku kojeg je osvojila na OI u Rio de Janeiru. U preskoku će SAD predstavljati MyKayla Skinner i Jade Carey



TOKIO Najbolja gimnastičarka svijeta Amerikanka Simone Biles je odustala od nastupa u finalu preskoka i ruča koji se održavaju u nedjelju, odlučeno je u subotu nakon savjetovanja s liječničkom službom američke reprezentacije.


Za sada ostaje da će nastupiti u preostala dva pojedinačna finala – na gredi i parteru.


Amerikanka  je ovaj tjedan sve šokirala nakon što je odustala od natjecanja u ekipnom dijelu poslije loše prve vježbe, a onda je nakon toga odustala i od natjecanja u višeboju gdje je trebala braniti naslov olimpijske pobjednice.




Natjecanje na parteru je na rasporedu u ponedjeljak, a greda je u utorak.


“Danas nakon savjetovanja s liječničkom službom Simone Biles je odlučila povući se iz finala preskoka i dvovisinskih ruča”, navodi se u objavi američke gimnastičke reprezentacije. “Liječnici će nastaviti svakodnevno nastaviti procjenjivati njeno stanje kako kako bi odlučili hoće li nastupiti u finalu partera i finalu grede.”


Ovo odustajanje znači da 24-godišnja Biles neće braniti zlato u preskoku kojeg je osvojila na OI u Rio de Janeiru. U preskoku će SAD predstavljati MyKayla Skinner i Jade Carey.


Sunisa Lee će biti jedina američka predstavnica u finalu ruča.