Prva NL

Nova blamaža Orijenta, Budicinova momčad teško poražena u derbiju začelja

Momčad s Krimeje sada je posljednja na ljestvici s tek jednim bodom i gol-razlikom 4:10

SOLIN – ORIJENT 4:1 (1:1)




DUGOPOLJE Igralište ŠC hrvatskih vitezova. Gledatelja 200. Sudac: Oliver Romić (Osijek) 6,5. Pomoćnici: Luka Kurtović (Osijek), Marko Reljan (Osijek). Strijelci: 1:0 Quamri (6′), 1:1 Bubnjar (10′), 2:1 Kapitanović (61′), 3:1 Kaćunko (86′), 4:1 Quamri (90′). Žuti kartoni: Karabatić, Tomić, (Solin), Črnko (Orijent).


SOLIN: Buljan 5, Karabatić 6 (od 75. Lovrencics -), Tomić 6, Dumančić 6, Hrgović 6,5 (od 83. Jurić – Petrašilo -), Borovičkić 5 (od 46. Čubelić 6), Blažević 5 (od 59. Kapitanović 7), Đolonga 6, Kačunko 7, Vučković 5 (od. 59 Dadić), Quamri 7


ORIJENT: Margan 6, Milanović 5,5, Putnik 5,5 (od 70. Gajzer -), Tadajević 6, Bodetić 5,5 ( od 84. Mohorovičić -), Mulac 5,5 (od 84. Mršić -), Švrgulja 6, Bubnjar 6,5, Črnko 5, Faal 5 (od 59. Simčić 5), Monjac 6.




Nogometaši Solina deklasirali su Orijent, čime su Krimejčane i preskočili na prvenstvenoj ljestvici. Budicinova momčad sada je posljednja s tek jednim bodom i gol-razlikom 4:10.


Nakon samo desetak sekundi gosti su bili u prilici, Milanović je ubacio sa lijeve strane, Bubnjar pucao je sa desetak metara, a Buljan je bio na mjestu. Domaćini su iz svoje prve prilike u 6. minuti došli do vodstva, s lijeve strane ubacio je Blažević, a Quami je sjajno pucao glavom sa 7, 8 metara.


Gosti su nakon samo četiri minute došli do poravnanja rezultata, vratar domaćina Buljan loše je reagirao na udarac Milanovića te mu se lopta odbila od prsiju. Prvi je do lopte stigao Bubnjar, zaobišao je vratara i poslao je loptu u praznu mrežu. Stopostotnu priliku promašio je u 30.minuti Quamri, Margan je kratko odbio loptu nakon udarca Đolonge, napadač domaćina s 5, 6 metara pucao je pored desne stative gola Orijenta.


U nastavku susreta sve do drugog vodećeg gola domaćina nije bilo uzbuđenja. Solinjani su do vodstva stigli u 61. minuti kada se Kapitanović, koji je samo dvije minute prije ušao na travnjak, najbolje snašao u gužvi pred vratima Orijenta.


Nakon primljenog gola gosti su krenuli po poravnanje, najbolju priliku imao je Tadejević, no njegov udaraca vratar Buljan odbio je u korner. Gosti su u samoj završnici susreta pritisnuli domaćine na njihovoj polovici terena, bili su u prilici da poravnaju rezultat, no nisu bili precizni. Pobjedu domaćina potvrdio je najprije u 86. minuti Kačunko, koji je s desetak metara pucao, da bi se u sudačkoj nadoknadi Quarmi po drugi puta upisao u listu strijelaca.