OI Tokio

Nogometašice Švedske pridružile se Kanađankama u finalu olimpijskog turnira, obje reprezentacije bore se za svoje prvo zlato

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Pobjednički pogodak postigla je Fridolina Rolfo u 46. minuti i tako odvela Šveđanke do drugog uzastopnog finala na olimpijskim igrama. Švedska je u Rio de Janeiru osvojila srebrno odličje porazom u finalu od Njemačke (1-2).TOKIO Nogometašice Švedske pridružile su se Kanađankama u finalu olimpijskog turnira, nakon što su u drugoj polufinalnoj utakmici pobijedile reprezentaciju Australije s 1-0.


Pobjednički pogodak postigla je Fridolina Rolfo u 46. minuti i tako odvela Šveđanke do drugog uzastopnog finala na olimpijskim igrama. Švedska je u Rio de Janeiru osvojila srebrno odličje porazom u finalu od Njemačke (1-2).


U prvom polufinalu Kanada je s 1-0 svladala favoriziranu američku reprezentaciju. Jedini pogodak na utakmici postigla je Jessie Fleming u 74. minuti iz kaznenog udarca.
Švedska ili Kanada će osvojiti prvi naslov olimpijskog pobjednika u ženskom nogometu. Kanađanke imaju dvije bronce iz Londona 2012. i Rio de Janeira u 2016. Australke će igrati za svoje prvo olimpijsko odličje, a reprezentacija SAD-e će imati priliku osvojiti jedinu olimpijsku medalju koja joj nedostaje u kolekciji, nakon četiri osvojena zlata i jednog srebra.


Dvoboj za broncu je na rasporedu u četvrtak, 5. kolovoza u 10 sati po srednjoeuropskom vremenu, a finale će biti odigrano u petak, 6. kolovoza (4.00 sata).