Treća HNL Zapad

Nogometaši senjskog Nehaja ispunili ciljeve nakon prvih devet kola, ali trener upozorava: “Ne možemo opstati bez omladinskog pogona”

Valentina Prokić

SEZONA BEZ STRESA - Nogometaši Nehaja/Foto V. PROKIĆ

SEZONA BEZ STRESA - Nogometaši Nehaja/Foto V. PROKIĆ

Podigli smo i broj treninga i broj kategorija, trudimo se da što veći naglasak stavimo na omladinsku školu jer grad i klub kao što su Senj i Nehaj ne mogu dugoročno opstati bez svog omladinskog pogona - kaže trener Tomislav Lopac



SENJ Nogometaši Nehaja nakon devet kola s deset su bodova na petom mjestu ljestvice Treće lige Zapad. Učinak je to koji je mogao biti i bolji, no za Senjane je važno da kroz sezonu idu bez stresa i nervoze te grčevite borbe koju nosi donji dio poretka.


– Momčad je uglavnom ispunila očekivanja i ciljeve, no nikad ne možeš biti zadovoljan s prikazanim kad nemaš stopostotan učinak. Naravno, mogao se osvojiti koji bod više, pogotovo u gostujućim utakmicama, ali bilo je negdje nesreća i penala u 92. minuti. No, zadovoljan sam jer nam je bio cilj imati sezonu bez stresa.


Bilo bi dobro da imamo malo više dolazaka na treninge jer je dolazak manji nego što bi trebao biti. Imamo dosta igrača koji idu u školu i na fakultet u Rijeku ili Zagreb tako da zbog toga imamo dva ciljana treninga za koji pokušavamo da budu svi tu te im osiguramo prijevoz pa se na taj način krpamo – kaže trener Nehaja Tomislav Lopac.


Poboljšanja




Lopac ne vodi brigu samo o seniorskoj momčadi, već o kompletnoj klupskoj Školi nogometa.


– Od kad se promijenio predsjednik, i ja sam se nagažirao od ljeta. Podigli smo i broj treninga i broj kategorija pa čak i broj djece, trudimo se da što veći naglasak stavimo na omladinsku školu jer grad i klub kao što su Senj i Nehaj ne mogu dugoročno opstati bez svog omladinskog pogona. Tu mislim na veći broj djece i sve kategorije, da nam se ne dogodi da zbog nedostatka neke kategorije ode tih pet, šest dječaka, koji u tom trenutku nemaju gdje igrati.


To smo imali svih ovih godina dok nismo imali kadete, izgubilo se dosta djece te sada imamo problem u uzrastu kadeta i juniora. Zasad se krpamo, uzeli smo neke dečke sa strane koji su imali volje, a koji nisu u svojim klubovima mogli igrati, jednog iz Triblja, jednog sa Škrljeva… Problem je što je Senj udaljen 60-70 kilometara, teško je nekome objasniti da je to relativno blizu, a dečki koji su naučili ići automobilima na utakmicu na primjer iz Rijeke, oni su u prstenu od 15-20 kilometara. Mi imamo malo veći problem s time i to je vidljivo na treninzima – dodaje Lopac.


No, klub je unatoč problemima napredovao i poboljšava rad i uvjete iz dana u dan.


– Zasad smo zadovoljni jer imamo sve kategorije u klubu od početnika, mlađih pionira, starijih pionira, kadeta, juniora, imamo i dvije kategorije ispod toga, prednatjecatelje, čak i otvorenu školu samo za djecu koja su u vrtiću. Angažirano je dosta i roditelja i trenera. Nedostaje nam trenera, što licenciranih, što onih koji žele učiti. Moje je da tu nadgledam rad i pokušam organizirati na najbolji mogući način. Sad je sve dobro, vidjet ćemo kako će biti u zimskom razdoblju.


Malo su nam problem uvjeti treninga, imamo SRC Tenis na kojem imamo jedno malo igralište 40×20 metara s umjetnom travom, ako je tako možemo nazvati iako je to već tepison i trebalo bi je promijeniti. Imamo neka obećanja da će se to dogoditi tijekom iduće godine. Pod hitno trebamo teren, što neće ići brzo. Želimo da se napravi nekakav poligon, čak ne treba ni cijelo igralište, na koji bi preselili cijeli omladinski pogon, jer mislim da je to jedini spas za Nehaj – poručuje iskusni trener.


Član stožera


Lopac je na utakmicu svoje momčadi u Kraljevicu stigao direktno iz Poreča, gdje radi u stožeru hrvatske reprezentacije U-17 godina, koju vodi Robert Jarni.


– U tijeku su kvalifikacije za EP, prve dvije reprezentacije u grupi idu dalje u drugi kvalifikacijski krug i nadamo se da ćemo to uspjeti izboriti. Taj poziv u stožer je bio velika stvar za mene, neko vrijeme su trajali razgovori i pregovori na koji način će to ići jer sam ja i zaposlen. Nisam ni znao koje su tu sve obaveze, ali uspije se sve, nije to puno puta, znamo kako se okuplja reprezentacija. Naravno da je čast biti dio te priče, pogotovo stožera na čijem je čelu naš veliki Vatreni Robert Jarni – zaključio je Tomislav Lopac.