Jedan, ali vrijedan

Nogometaši Rijeke u utakmici s dva različita lica svladali Šibenik, Frigan i Labrović dobitna kombinacija

Denis Frančišković

Foto M. GRACIN

Foto M. GRACIN

Bio je to jedan, ali vrijedan pogodak mladog riječkog napadača na asistenciju raspoloženog Jankovića kojim su se Bijeli vratili na četvrto mjesto, bodovno poravnati s Osijekom i Varaždinom

RIJEKA Matija Frigan s desetim golom i Nediljko Labrović s nekoliko majstorskih intervencija bili su dobitna kombinacija Riječana u minimalnoj pobjedi nad, u nastavku probuđenim Šibenčanima. Bio je to jedan, ali vrijedan pogodak mladog riječkog napadača na asistenciju raspoloženog Jankovića kojim su se Bijeli vratili na četvrto mjesto, bodovno poravnati s Osijekom i Varaždinom.


RIJEKA – ŠIBENIK 1:0



Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Gledatelja: 4.437. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo) – 6,5. Strijelac: 1:0 Frigan (48′)


RIJEKA: Labrović 7,5, Veiga 6, Galešić 6,5, Mitrović 6,5 (86′ Smolčić), Vukčević 6,5, Selahi 6,5 (80′ Banda), Hodža 6,5, Ampem 6 (80′ Grgić), Janković 7 (69′ Liber), Marin 6,5 (69′ Djouahra), Frigan  7.


ŠIBENIK: Rogić   5, Kvržić   6,5, Perić    6,5, Matić   5,5, Mesa   5,5 (79′ Čop), Đorić Ž 5,5 (46′ Pozo 5,5), Čanađija 6 (69′ Hiroš 6), Đira 5, (60′ Soldo 6), Arai  6, Špeljak 5 (46′ Radonjić 6), Dolček 6.


Rijeka je generalno bila bolja i ostavila bolji dojam na planu trke i poduzetnosti, posebno u prvom dijelu, no opet se ponovila repriza nekih prijašnjih utakmica. Slaba realizacija i pad u drugom poluvremenu. Sva sreća tu je opet bio sjajni Labrović…


Foto galerija: SuperSport HNL: Rijeka - Šibenik Foto: Marko Gracin


Rijeka je u prvom poluvremenu dominirala i stezala obruč oko Narančastih, ali opet je zakazala završnica. Šibenik se postavio u niski blok i čekao kontru preko Dolčeka u središnjici i Araija na lijevom krilu. No, obrana Bijelih dobro je i pravovremeno odrađivala zadaće i plijenula sigurnošću.


Jankovićeva greda


Počelo je poništenim golom Marina (3′) nakon zaleđa, nastavilo se udarcem Ampema s 20 metara (9′) kada je Rogić odbio loptu, a najbolja šansa stvorena je kada je Janković (13′) sa 17 metara nakon krive predaje lopte Matića pogodio gredu.


Rijeka se uglavnom orijentirala na daljinske pokušaje, Ampem je silovito tukao kraj gola (14′), Marin iz slobodnog udarca (21′) s 25 metara u naručje Rogića koji je uz malo muke ukrotio loptu.


I onda se dogodila najbolja šansa gostiju, praktički prilika poluvremena u koprodukciji bivših Riječana. U 31. minuti Kvržić je odlično asistirao za Čanađiju, a on poslao loptu prema kutu Labrovića. I kad su mnogi već vidjeli loptu u mreži Labrović je maestralno regirao i spasio svoju momčad.


U 45. još jednom je dobro pucao raspoloženi Janković nakon dodavanja Ampema, silovita, odmjerena lopta koja je dobivala ubrzanje s 18 metara prohujala je kraj stative.


Radonjićeva šansa


Bijeli su poveli odmah početkom nastavka, u 48. minuti nakon greške i poigravanja vratara Rogića, Marin je dodao Jankoviću koji je asistirao za Frigana, a on rutinski sa sedam metara pogodio kut šibenskog vratara, za svoj deseti ligaški gol – 1:0.


Utakmica se nakon toga pretvorila u otvoreno nadmetanje, Šibenčani su krenuli po izjednačenje i sve više boravili na riječkoj polovici. Posebno opasne za riječki gol bile su 70-te minute. U 73. minuti Kvržić je s 18 metara pucao preko gola, u 77. iskosa Hiroš silovito, a Labrović boksao loptu.


Labrović je spasio Bijele i u 82. minuti kada je Kvržić ubacio ispred peterca, Radonjić dobro pucao glavom u kut, a riječki vratar pokazao zašto je najbolji igrač Rijeke ovog proljeća.