Prva NL

Nogometaši Orijenta se morali pomiriti s novim porazom kod Rudeša unutar dva tjedna

Davor Petrović

Mateo Monjac/Foto D. KOVAČEVIĆ

Mateo Monjac/Foto D. KOVAČEVIĆ

Na početku utakmice Rudeš je nametnuo dosta jak tempo, a Orijent je je to prihvatio otvorenog garda. Na obje strane su se nizali napadi, ali niti jedna momčad nije uspjela konkretizirati svoje akcije



ZAGREB Ni drugo gostovanje kod Rudeša unutar dva tjedna nije donijelo ništa dobro Orijentu. Na početku treće dionice Prve NL momčad s Krimeje dobro je parirala lideru, ali na kraju se morala pomiriti s novim porazom.


Rudeš – Orijent 3:1 (2:1)

ŠC Rudeš. Gledatelja: 300. Sudac: Oliver Romić (Osijek).


Strijelci: 1:0 Pasariček (14′), 1:1 Campos (38′-autogol), 2:1 R. Brajković (41′-11m), 3:1 Latković (81′).




Žuti kartoni: Pavlek, Latković (Rudeš), Ćrnko, Švrljuga, Lazar (Orijent).


RUDEŠ: Kralj 6,5, B. Brajković 7, Campos 6, Pavlek 6,5, Boršić 6,5 (88′ Pavković -), Laća 6,5 (66′ Santos -), Srbljinović 7, Pasariček 7 (58′ Latković 7), Liklin 6,5, Kovačević 6,5 (58′ Rešetar 6,5), R. Brajković 7 (58′ Gudelj 6,5).


ORIJENT: Zadro 7,5, Švrljuga 6 (84′ Milanović -), Jukičić 6 (46′ Dukađin 6,5), Tadejević 6,5, Braut 6,5, Putnik 6,5, Mulac 6, Simčić 6 (67′ Lazar -), Črnko 6,5 (84′ Ibiši -), Monjac 6,5, Zrilić 6,5 (78′ Faal -).

Na početku utakmice Rudeš je nametnuo dosta jak tempo, a Orijent je je to prihvatio otvorenog garda. Na obje strane su se nizali napadi, ali niti jedna momčad nije uspjela konkretizirati svoje akcije. Preciznije, slobodno se može reći da je sve bilo u skladu s onom starom – veliki promet, mala zarada.


To je u 14. minuti prekinula odlična solo akcija Luke Pasaričeka, koji je na lijevoj strani prodao dvije vrlo slične finte tijelom i riješio se dvojice suparničkih igrača u kaznenom prostoru gostiju, a zatim je pucao po golu s deset metara. Taj udarac nije bio pretjerano jak, ali je imao dovoljno preciznosti i, što je još važnije, mimo svih očekivanja je išao u bliži kut – 1:0.


Orijent je pokušao uzvratiti četiri minute kasnije, i to iz prekida. Andro Švrljuga okomito je izveo slobodan udarac na četrdeset metara od gola Rudeša, a Filip Zrilić je na vrhu kaznenog prostora iz prve pucao iz okreta. Ta lopta je otišla visoko preko gola.


U 33. minuti Marijan Jukičić je pokušao dugom loptom pokrenuti napad gostiju, ali pogrešna predaja je Rudešu dala priliku za juriš na nepostavljenu obranu. Centaršut u kazneni prostor Orijent Krešimir Kovačević je pretvorio u udarac sa deset metara, a Mislav Zadro je sjajnom refleksnom reakcijom sačuvao svoju mrežu.


Pet minuta nakon toga stiglo je izjednačenje. Mateo Monjac odlično se probio lijevom stranom i poslao loptu pred gol, a na visini prve stative nespretno je reagirao Miguel Ferreia Campos, poslavši loptu u vlastitu mrežu – 1:1.


Veselje gostiju nije dugo trajalo jer je u 40. minuti Andro Švrljuga na nepropisan način omeo Kovačića u svom kaznenom prostoru. Glavni sudac Oliver Romić pokazao je na bijelu točku, a Roko Brajković bio je sigurni izvođač najstrože kazne – 2:1.


U nastavku je Orijent preuzeo više rizika, u potrazi za novim izjednačenjem, a to mu se skoro obilo o glavu u 49. minuti. Nakon kornera s desne strane Kovačević je s vrha peterca glavom usmjerio loptu prema daljem kutu, ali Zadro je osujetio taj udarac vrhunskom intervencijom.


Na suprotnoj strani još bolju priliku je imao Dino Dukađin, koji je na početku drugog dijela zamijenio Jukičića. Njemu je s lijeve strane stigao centaršut na vrh peterca, s time da je najbliži suparnički igrač bio na dva metra od njega. Dukađin je glavom gađao bliži kut, ali to nije dobro napravio.


Orijent je preuzeo inicijativu i nizao opasne akcije, koje su, uz malo više koncentracije, mogle donijeti nešto opipljivo. No, sve nade su mu potonule u 81. minuti, kada je Bruno Brajković centaršutom s desnog krila pronašao glavu Alekse Latkovića – 3:1.