Druga HNL

Nogometaši Opatije uvjerljivo poraženi kod Rudeša, domaćin dominirao cijeli susret

Davor Petrović

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

Početna inicijativa pripala je Rudešu, ali Opatija je vrlo brzo uspostavila privremenu terensku ravnotežu i zaprijetila je već u 9. minuti, kada je Glavaš dao odlično odmjerenu okomitu loptu za Pejanovića, koji je pobjegao svom čuvaru i uletio u kazneni prostor suparnika



ZAGREB ŠC Rudeš. Rudeš – Opatija 3:0 (1:0). Gledatelja: 100. Sudac: Domagoj Kurtović (Osijek). Strijelci: 1:0 Majić (10′), 2:0 Marković (51′), 3:0 Bašić (77′). Žuti karton: Bertoša, Knežević, T. Maloku (Opatija).


RUDEŠ: Mustapić 6,5 – Barić 6,5, Ćosić 6,5, Pavlek 6,5, Boršić 6,5 – Srbljinović 7 (89′ Matteoni -), Bašić 7,5 – Latković 6,5 (60′ Škrijelj 6), Marković 7 (60′ Sekulić 6,5), Majić 7 (80′ Brajković -) – Kamga 6,5 (80′ Šarić -).


OPATIJA: Baždarić 6 – Grujević 5,5 (34′ Bertoša 5,5), Jukičić 5,5, Belančić 5,5, T. Maloku 5,5 – Klapan 6, Glavaš 5,5 (58′ Ivičić)– Heteši 5,5 (46′ Kožić), Ivančić 5,5 (46′ Knežević), E. Maloku 5,5 (58′ Fumić) – Pejanović 5,5.


Foto galerija: Rudeš - Opatija, 2.HNL Foto: Davor Kovačević




Početna inicijativa pripala je Rudešu, ali Opatija je vrlo brzo uspostavila privremenu terensku ravnotežu i zaprijetila je već u 9. minuti, kada je Glavaš dao odlično odmjerenu okomitu loptu za Pejanovića, koji je pobjegao svom čuvaru i uletio u kazneni prostor suparnika iskosa, s lijeve strane. Kada je trebalo odlučiti o smjeru udarca, njegov izbor je pao na bliži kut, a tamo se nalazio golman Mustapić.


Niti minutu kasnije ispostavilo se koliko istine ima u nepisanom nogometnom pravilu koje kaže da neiskorištene prilike uvijek budu skupo plaćene. Tada je, naime, Rudeš napao po desnom boku, otkuda je Latković uputio centaršut na drugu stativu. Loša procjena leta lopte donijela je Baždariću skok u prazno, a tu grešku kaznio je Majić – 1:0.


Taj gol je Rudešu dao dodatni impuls za napad i pravo je čudo da gosti u idućih deset minuta nisu barem još jednom krenuli s centra. Konkretnije, u 12. minuti su igrači Opatije dva puta odbijali loptu s crte, a domaći su nešto kasnije po jednom pucali u blok s osam metara i u vanjski dio mreže.


Pritisak je malo popustio, ali to nije značajno promijenilo odnos snaga na terenu. Povrh toga, Baždarić je u 25. minuti napravio još jednom kiksao, ali nekako je uspio ispraviti svoju kardinalnu grešku. Opatije je preživjela prvi dio, a u uvodnim minutama nastavka djelovala je kao da se donekle konsolidirala. No, to nije dugo trajalo. Igrala se 51. minuta kada je Marković odlično naciljao s ruba šesnaesterca – 2:0.


U tom trenutku je bilo savršeno jasno da bodovi ostaju u zapadnom dijelu Zagreba, a jedino otvoreno pitanje je predstavljao konačni rezultat. Tu nepoznanicu je otkrio Bašić nakon kornera u 77. minuti – 3:0.