Dvoboj s češkom ekipom

Nogometaše Rijeke danas očekuje posljednja umaška priprema, Tomić bi ponovo trebao preuzeti momčad nakon viroze

Denis Frančišković

Goran Tomić/Foto M. LEVAK

Goran Tomić/Foto M. LEVAK

Bit će to zasad, po svemu sudeći, najzahtjevniji protivnik momčadi Gorana Tomića koji je u pripremama pobijedio češki Kromeriz (5:1).



RIJEKA Nogometaši Rijeke danas će odigrati u ranijem terminu (13 sati) i posljednju, četvrtu utakmicu umaških priprema nakon čega slijedi povratak u Rijeku te nastavak priprema na Rujevici. Protivnik momčadi Bijelih bit će Slovačko, četvrtoplasirani sastav Prve češke lige iza Slavije, Plzena i Sparte. Bit će to zasad, po svemu sudeći, najzahtjevniji protivnik momčadi Gorana Tomića koji je u pripremama pobijedio češki Kromeriz (5:1).


Riječani će uoči nastavka sezone i derbija s Dinamom odigrati još jednu pripremnu utakmicu, i to s Triglavom na svom travnjaku. Riječ je o trenutno drugoplasiranoj momčadi slovenske Druge lige iza Gorice koju je Rijeka uvjerljivo nadigrala u Umagu (4:0).


Goran Tomić, trener Rijeke, osjeća se bolje nakon viroze i povišene temperature te će, po svemu sudeći, danas opet preuzeti vođenje momčadi. Riječani su imali dosta problema s virusima ove zime u Istri, u tri utakmice redovito je nedostajalo između šest i osam igrača.




Bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati startna postava Bijelih koja bi okvirno trebala predstavljati udarnu snagu, koja će se suprostaviti Modrima u Maksimiru 30. siječnja. U posljednjoj utakmici izostali su Labrović, Braut, Smolčić, Vukčević, Gnezda Čerin i Drmić, što zbog povišene temperature i viroza, što zbog poštede.