Konačno u Hrvatskoj

Nogometaš Gorice objasnio svoj nestanak: “Najšokantnija stvar u životu. To je tamna strana nogometa”

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Izgubio sam na kilaži, mentalno mi je bilo teško, ali sada sam fokusiran na budućnost - kazao je Hameed



ZAGREB Nogometašima Gorice se konačno i službeno priključio Iračanin Abdullah Talal Hameed, koji je proživio u kolovozu pravu dramu. U Budimpešti je bio žrtva mafijaške otmice. Kada je otišao po osobne stvari u glavni grad Mađarske, uoči povratka u Veliku Goricu, otet je i uz velike napore policije pronađen je živ i zdrav četiri dana kasnije.


Na konferenciji za medije je priznao da je otmica povezana s nogometom i iznuđivanjem novca, o čemu se pisalo dok je bio u statusu nestalog, a zna se da je i prije toga dobivao prijetnje.


– Dogodila mi se najšokantnija stvar u životu i bio sam otet iz apartmana u Budimpešti. Bila je loša i teška situacija za mene u svakom smislu, ali ne želim razmišljati previše o prošlosti jer to je tamna strana nogometa, nešto što i drugi proživljavaju, ali možda ne tako kao ja. Izgubio sam na kilaži, mentalno mi je bilo teško, ali sada sam fokusiran na budućnost – kazao je Hameed, koji je pohvalio ponašanje Gorice kao kluba.




– Komunicirali smo sa svima tijekom ove teške situacije, a slučaj je dobro završen. Hameed se priključio momčadi, a sve što se događalo ostalo je u policijskim izvješćima. Gorica je bila na dispoziciji svima, od obitelji do policije. Dobili smo dozvolu za registraciju i Hameed je i službeno naš član – potvrdio je predsjednik kluba Nenad Črnko i naglasio da je irački veznjak sa švedskom putovnicom došao na preporuku Damira Milanovića, koji je prošle sezone bio pomoćni trener u Honvedu.