Turopoljska drama

Zoran Mamić nakon šokantne pobjede u Velikoj Gorici: “Opet smo propustili brojne prilike, iz tri udarca zabili su nam tri gola”

Portal Novi list

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Malo nam šteka realizacija i to je segment u igri na kojem moramo poraditi - podvukao je Mamić

ZAGREB Preokret Dinama u Velikoj Gorici i pobjeda ostvarena u samoj završnici utakmice u konačnici je ipak izazvao zadovoljstvo u redovima modrih.


– Dečki su u ovim teškim uvjetima pokazali pravi karakter i čestitam im na pobjedi – govorio je trener Zoran Mamić nakon utakmice.  – Opet smo propustili brojne prilike, a uza sve to nam suparnik iz tri udarca postigne tri pogotka, i to dobra pogotka na čemu Gorici valja čestitati. Jasno je da se u takvoj situaciji nije lako vratiti. Ali, momčad je vjerovala u pobjedu, do zadnje sekunde lovila rezultat, pokazala veliku želju i na kraju bila nagrađena. Malo nam šteka realizacija i to je segment u igri na kojem moramo poraditi. Isto tako, ne bi nam se smjelo događati da iz tri udarca primimo tri gola neovisno o tome što je Gorica stvarno dobra momčad. U drugom dijelu im, osim toga primljenog pogotka, nismo dozvolili nijednu priliku pa čak ni polupriliku što je svakako dobro s obzirom na to da smo lovili rezultat. Još jednom čestitam momčadi na pokazanom karakteru, na velikoj borbi… Petković i Gavranović dali su sve od sebe, i trkački i igrački i borbenošću, a uz njih dvojicu i svi ostali. Pobjeda je apsolutno zaslužena – dodao je trener Mamić.


  Dinamo je punom snagom lovio rezultatski zaostatak, a dodatni je presing bio vidljiv upravo u zadnjih pola sata.


  – I to je pokazatelj da nemamo problem fizičke spreme. U prethodnoj nas je utakmici protiv Rijeke možda malo „poljuljalo“ to što smo propustili brojne prilike među kojima i jedanaesterac. No, jasno je da je i Rijeka pritom odigrala dva fantastična kontranapada, pogledao sam ih puno puta dan nakon utakmice i doista se rijetko viđaju onako odrađene kontre. Ako se kod nekoga i pojavila ikakva sumnja da je netko u momčadi možda nespreman, sad je jasno da to nije slučaj. Po iznimno teškom terenu dečki su jurili od početka do kraja – rekao je Mamić.