Nekadašnji Riječani

Župarić bolji od Hebera: Portland Timbersi svladali NY City i ušli u polufinale MLS-a

Hina, Portal Novi list

Nekadašnji suigrači, Dario Župarić i Heber / REUTERS

Nekadašnji suigrači, Dario Župarić i Heber / REUTERS

Finalni obračun za naslov pobjednika tunira "MLS se vratio" (MLS is back) na rasporedu je 12. kolovoza u 2 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.



Nogometaši Portland Timbersa, za koje igra hrvatski nogometaš Dario Župarić, plasirali su se u polufinale turnira MLS-a (Major League Soccer) pobijedivši New York City sa 3-1 u četvrtfinalu odigranom u Orlandu.


Župarić je na poziciji središnjeg braniča odigrao cijelu utakmicu za Portland, za koje su pogotke postigli Argentinci Blanco (43) i Valeri (65) te Peruanac Polo (76).


New York City je poveo pogotkom Paragvajca Medine (27) iz kaznenog udarca.




Bivši igrač Rijeke i njegova nova momčad će u polufinalu MLS turnira igrati protiv Philadelphia Uniona koji je dan prije sa 3-1 svladao Sporting Kansas City za koji je igrao hrvatski branič Renato Punčec. Polufinalni dvoboj je na rasporedu u četvrtak, 6. kolovoza, u 2 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.


Za New York City nastupio je Brazilac Heber, također bivši igrač Rijeke, koji je ušao kao zamjena.


U drugom polufinalu, 24 sata poslije, sastat će se Orlando City i Minnesota.


Sve utakmice se odigravaju u kompleksu ESPN Wide World of Sport u Walt Disney Worldu u Orlandu, koji je i domaćin nastavka sezone u NBA ligi.


Finalni obračun za naslov pobjednika tunira “MLS se vratio” (MLS is back) na rasporedu je 12. kolovoza u 2 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.


Sezona MLS-a je započela 29. veljače, a prekinuta je već 12. ožujka zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa i nije poznato hoće li i kada biti nastavljena. Većina klubova je odigrala pet od predviđene 34 utakmice u osnovnom dijelu sezone.