Prijelazni rok

Županijski kralj strijelaca najtraženija je roba lokalnog mercata, Dražen Pilčić između Orijenta, Opatije i Grobničana

Ivan Volarić

Dražen Pilčić/M. LEVAK

Dražen Pilčić/M. LEVAK

 Treći strijelac Druge NL s 18 pogodaka dobio je ponude Orijenta i Opatije, a ništa manje nije izgledan ni njegov ostanak na Mavrincima



RIJEKA  Nogometaši prvoligaša Orijenta, odnosno drugoligaša Opatije i Grobničana na odmoru su do početka srpnja kada će početi ljetne pripreme za novu sezonu. Novo prvenstvo Prve NL počinje 12. kolovoza, Druga NL starta sedam dana kasnije. Nogometna sezona u županiji završit će ove subote kada nogometaši Krka na Kantridi (17.30 sati) dočekuju Zagorec iz Krapine u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za popunu Druge NL. Prva utakmica završila je za Bodule s obećavajućih 0:0. U slučaju da nogometaši Krka uspiju u drugoj utakmici svladati svoje suparnike, županijski će nogomet iduće sezone imati čak pet predstavnika u prva tri ranga natjecanja u Hrvatskoj, što se već dugo nije dogodilo.


To će donijeti i dodatnu potražnju za kvalitetnim igračima, koja je već sada, u odnosu na ponudu – izrazito velika. Orijent je u potrazi za svježom krvi nakon prosječne sezone, u prednosti je i utoliko što uživa prednost prvog izbora na »rujevičkom draftu« mladih igrača. Tradicionalno ambiciozna Opatija će se teško zadovoljiti s još jednom prosječnom sezonom, a na Grobniku će napraviti sve da izbjegnu prošlosezonski scenarij borbe za ostanak. Na Krku su svjesni da ako se uspiju plasirati u viši rang, moraju angažirati pet, šest igrača…


Traži se napadač


Na Krimeji posljednjih dana osim trenera (čeka se potvrda Budicinova ostanka) pokušavaju pronaći nekoliko igrača. Otišli su Dukađin, Jukičić, Ivančić, upitno je da li će ostati Monjac, Mulac, Ibiši… Vjerojatno će doći neki daroviti igrač Rijeke (spominje se Galešić iz Grobničana), no jasno je da Orijentu u ovom trenutku najviše nedostaje – golgeter. Slična je situacija i u redovima Opatije, gdje su s Krimeje vratili svojeg bivšeg braniča Marijana Jukičića, a otići će pet, šest igrača (Jugović, Glavaš…). Trener Zoran Bogolin je još zimus pokušavao pronaći igrača koji će jamčiti više od deset golova po sezoni. I Opatiji treba – golgeter.




U Primorsko-goranskoj županiji u ovom trenutku golove, osim mladog i potencijalnog A reprezentativca Hrvatske Matije Frigana, jamči jedino – Dražen Pilčić. Napadač Grobničana i prošle je sezone održao svoje golgeterske standarde na visokoj razini. Postigao je 18 pogodaka u prvenstvu, iako nije igrao cijelo vrijeme. Unatoč tome što je u 33. godini, igra impresivan nogomet koji u prosjeku jamči gotovo pa gol po utakmici. Pilčić je posljednjih dana dobio dvije ponude za nastavak karijere. Orijentovu i Opatijinu. Na Krimeji su pritom spremni probiti neke svoje uobičajene financijske okvire, Opatijci to spremno prate.


Stilinović ostaje


Županijski kralj strijelaca u ovom je trenutku najtraženiji igrač u riječkom prstenu. Orijent nudi mogućnost iskoraka u viši rang, veći sportski motiv, a Opatija osim napada na drugoligašku titulu i mogućnost da se Dražen, na veliku radost oca Mladena, vrati na svoju Kantridu.


U redovima Grobničana sigurno ne mogu financijski parirati Orijentu i Opatiji, ali mogu Pilčiću ponuditi sve ono što treba igraču u njegovim godinama. Mogućnost da bez većih stresova izbalansira obiteljski i sportski život, što je u Draženovu slučaju vrlo bitna stvar. Grobničan je pritom ostao i bez Domagoja Prtenjače (OŠK Omišalj) pa je Pilčićev ostanak vrlo bitan u kontekstu slaganja momčadi za iduću sezonu. Inače, najveća vijest s Mavrinaca je ona da trener Predrag Stilinović sigurno ostaje za kormilom još jednu sezonu.