Istraga u tijeku

Zrakoplovna luka Blackpool privremeno zabranila transparente nakon zrakoplova koji je preletio Etihad

Hina

Predstavnici zrakoplovne luke Blackpool također su reagirali, rekavši da su incident prijavili policiji i upravi civilnog zrakoplovstvaLONDON Zrakoplovna luka Blackpool privremeno je zabranila transparente nakon što je mali zrakoplov iznad stadiona Etihad vukao transparent s porukom “White Lives Matter Burnley


Riječ je o incidentu koji se dogodio u ponedjeljak za vrijeme utakmice 30. kola engleskog prvenstva između Manchester Cityja i Burnleyja (5-0), kada je stadion preletio zrakoplov koji je vukao ovu poruku.


Britanski medij navode kako se radi o uvredljivoj provokaciji nakon što su se igrači Premier lige uključili u potporu američkom pokretu protiv policijskog nasilja i za jednakost “Black Lives Matter“.
Predstavnici zrakoplovne luke Blackpool također su reagirali, rekavši da su incident prijavili policiji i upravi civilnog zrakoplovstva.


“Protivimo se rasizmu i apsolutno ne odobravamo takve aktivnosti. Poruka je bila uvredljiva, a sam čin neprihvatljiv. Ne provjeravamo sadržaj poruke prije polijetanja, znak na transparentu stvar je diskrecije osobe koja naručuje takav let, međutim, jutros smo zaustavili avionske transparente na aerodromu Blackpool i predlažemo da i druge zračne luke poduzmu takav pristup,” poručili su.


Glasnogovornik policije Lancashirea Russ Procter rekao je za BBC kako istražuju okolnosti incidenta, na osnovu kojih će procijeniti je li bilo zločina.


Prije nego što je avion počeo kružiti iznad stadionom, igrači i stručni stožer Burnleyja i Cityja kleknuli su i podržali pokret Black Lives Matter.