Novi izazov

Zoran Škerjanc više nije licencirani trener nogometaša Opatije, odlazi u Saudijsku Arabiju

Ivan Volarić

Zoran Škerjanc/Foto Arhiva NL

Zoran Škerjanc/Foto Arhiva NL

Žao mi je što odlazim jer uspjeli smo Bogolin i ja cijelu priču dignuti na jednu višu razinu - rekao je Škerjanc



RIJEKA Zoran Škerjanc napušta redove nogometaša Opatije. »Crno-bijeli« u formalnom smislu ostaju bez prvoga trenera, u praksi je »šef« Zoran Bogolin izgubio prvog suradnika, koji na poziv Zorana Talajića odlazi u redove saudijskog drugoligaša Al Taija. Škerjancu ovo neće biti prvi odlazak na privremeni trenerski rad u arapske zemlje. Godine 2011. otišao je u Saudijsku Arabiju na poziv Marinka Koljanina, potom je 2016. godine surađivao s Mladenom Frančićem, a dvije godine kasnije s jednim belgijskim stručnjakom.


– Radio sam i godinu dana u Kuvajtu. Ne znam kakva je momčad, ali bio sam već u takvoj situaciji pa otprilike znam što me očekuje. Prvenstvo počinje uskoro, cilj je biti među prve tri momčadi koje žele u prvoligaško društvo – govori Škerjanc, koji je utkao svoj doprinos u dobre rezultate Opatijaca ove sezone.


– Žao mi je što odlazim jer uspjeli smo Bogolin i ja cijelu priču dignuti na jednu višu razinu. Uz malo sreće mogli smo osvojiti koji bod više. Opet, nitko nije očekivao da ćemo osvojiti toliko bodova. Nadam se da će igrači sve ovo što su napravili shvatiti kao motiv više da se u nastavku sezone pokažu u što boljem svjetlu – rekao je Škerjanc, koji je dobio zamjenu u Tomislavu Čizmareviću, koji će formalno voditi Opatijce dok Bogolin ne ishodi odgovarajuću licencu.