Pogled iz lože

Zoran Milanović je pratio utakmicu u Maksimiru, ali za razliku od vodstva HNS-a poštivao je propise i nije nosio masku

Portal Novi list

Zoran Milanović u maksimirskoj loži tijekom susreta s Francuzima/Foto PIXSELL

Zoran Milanović u maksimirskoj loži tijekom susreta s Francuzima/Foto PIXSELL

HNS je na svojim stranicama podsjetio gledatelje da su za vrijeme gledanja utakmica sa svojega mjesta dužni skinuti masku s lica čega se predsjednik i pridržavao



RIJEKA Utakmicu Lige nacija između Hrvatske i Francuske pratio je iz lože i predsjednik RH Zoran Milanović. Milanović za razliku od svoje prethodnice Kolinde Grabar-Kitarović nije tako čest posjetitelj sportskih događaja, ovaj, međutim, očito nije želio propustiti.


Inače, Milanović za razliku od vodstva HNS-a na čelu s Davorom Šukerom nije imao zaštitnu masku. Treba naglasiti i da je ona na stadionima, dok gledatelj sjedi na svoje mjestu – zabranjena!


Naime, zbog siguronosnih razloga (indetifikacija počinitelja određenog kažnjivog djela…), masku je dozvoljen nositi tek na “proputovanju” od ulazak do svojega mjesta na tribini. Predsjednik je dakle, svjesno ili nesvjesno, ali činjenično za razliku od vodstva HNS-a – poštivao Zakon i preporuke objavljene na službenih stranicama Saveza. Evo što je HNS između ostaloga objavio nekoliko dana prije susreta s Francuzima:


Davor Šuker i suradnici u loži/Foto PIXSELL




“- Gledatelji su obvezni nositi zaštitnu masku za lice koja prekriva njihova usta i nos cijelo vrijeme dok se kreću u krugu stadiona (dok čekaju u redu za ulaz na stadion ili u redu za posluživanje hrane i pića ili u redu za WC, dok ulaze na stadion, dok se kreću po tribinama do svoga mjesta i prilikom bilo kakvog drugog kretanja po stadionu).


– Gledatelji su sukladno zakonskim propisima obavezni skinuti masku tijekom sigurnosne provjere i pregleda na ulazima na stadion, te kad sjednu na svoje mjesto na tribini za vrijeme utakmice.”