Dinamo vs. Hajduk

Zoran Mamić uoči ogleda koji odavno nije veliki derbi: “Dinamo i Hajduk su dva najveća hrvatska kluba…”

Davor Petrović

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Ovakvi derbiji se ne igraju često i zato treba iskoristiti takve trenutke - rekao je privremeni trener "modrih"



ZAGREB Večerašnji derbi Dinama i Hajduka na stadionu Maksimir označava prvu od tri etape kratkotrajnog povratka Zorana Mamića na modru klupu. Doduše, uzme li se u obzir razvoj pregovora s Matjažom Kekom, ne treba isključiti mogućnost da donedavni sportski direktor produži trenerski angažman. No, to je već neka druga priča.


Modri su u zadnje četiri utakmice Prve HNL osvojili pet bodova, uz samo jedan postignuti gol. Taj podatak je više nego dovoljan za dočaravanje onoga što je Dinamo pružao na terenu pod stručnim vodstvom Igora Jovićevića, s kojim je prošlog ponedjeljka postignut sporazumni raskid ugovora.


Opet, ni Hajduk nije u pretjerano dobrom stanju. Splićani su, naime, u zadnjih pet kola doživjeli četiri poraza, a pobijedili su jedino Slaven Belupo (2:1), koji u 90. minuti te utakmice nije realizirao jedanaesterac za izjednačenje.




– Bez obzira na trenutnu situaciju i lošu formu obje momčadi, Dinamo i Hajduk su dva najveća hrvatska kluba. Uvjeren sam da ćemo gledati dobar i kvalitetan nogomet – ističe Zoran Mamić.


Modri će nastupiti bez Brune Petkovića, koji se još uvijek oporavlja od ozljede zarađene u derbiju s Osijekom, i »požutjelog« Joška Gvardiola, dok je Marin Leovac upitan.


– Svi ostali igrači su u konkurenciji za derbi. Vjerujem da ćemo izabrati pravu jedanaestorku, kao i igrače za klupu, koji su važni zbog promjene i podizanja ritma utakmice. Za pozitivan rezultat, svi moramo biti na najvišoj razini – dodaje privremeni šef struke iz Maksimirske 128.


Nije tajna da je, između ostalog, smjenu na modroj klupi inicirao raspored Prve HNL, odnosno derbi s Hajdukom. Jednostavno, Dinamo je poduzeo sve kako si ne bi dozvolio kiks u srazu s najvećim rivalom.


– Fokusiran sam na svoju momčad. Želim da budemo okomiti, agresivni i učinkoviti te da uživamo u utakmici. Ovakvi derbiji se ne igraju često i zato treba iskoristiti takve trenutke – zaključuje Zoran Mamić.