Europska liga

Zoran Mamić realan nakon poraza od Tottenhama: “Oni su dimenzija više, nismo na ovo navikli”

Portal Novilist.hr

Zoran Mamić/Foto REUTERS

Zoran Mamić/Foto REUTERS

Oni melju 90 minuta, vrše pritisak, jako su agresivni, brzi i moćni, teško je ne pogriješiti. Nismo navikli igrati protiv takvih protivnika - rekao je trener Dinama



RIJEKA Nakon poraza od Tottenhama (0:2) u Londonu, trener Dinama Zoran Mamić jednostavno je zaključio – “Oni su dimenzija više”.


– Ne trebamo biti previše pametni da kažemo da su oni dimenzija više. Premiership je najbolja liga svijeta, njihovih šest klubova je u završnoj fazi Lige prvaka i Europa lige, radi se o fantastičnim momčadima i kvaliteta je na njihovoj strani. Prvo poluvrijeme? Osim gola, oni nisu stvorili šansu. Dobro smo im zatvarali brze igrače, nismo im dozvoljavali lagan dolazak u kazneni prostor i odradili smo dobar posao.


U drugom poluvremenu, pojačavanjem njihovog ritma, zamjenama i našim greškama, primili smo drugi gol. Mi svoje prilike nismo iskoristili i oni su pobijedili – rekao je Mamić.




Harry Kane zabio je oba pogotka domaćina, za što su bile zaslužne i greške obrane Modrih.


– Zato igrači Tottenhama vrijede toliko, kažnjavaju protivnike i na tom nivou moraš biti 3 tisuće posto koncentriran i ne dozvoliti takve greške. Oni melju 90 minuta, vrše pritisak, jako su agresivni, brzi i moćni, teško je ne pogriješiti. Nismo navikli igrati protiv takvih protivnika. Žao mi je što nismo iskoristili šanse, ali dat ćemo sve od sebe da bude bolje nego danas.