Derbi u Maksimiru

Zoran Mamić priprema “osvetu”: “Rijeka je našu zadnju međusobnu utakmicu odigrala fantastično”

Davor Petrović

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Pobijedili su nas i ostali su nam »dužni«. Sada želimo »ispraviti« taj poraz - rekao je trener modrih



ZAGREB Današnji derbi s Rijekom za Dinamo ima višestruki značaj zbog skorašnje prve utakmice osmine finala Europske lige s Tottenhamom. Modri žele stići do nove pobjede kako bi nastavili svoj pozitivan niz i stvorili kvalitetnu podlogu za pripremu gostovanja u Londonu.


– Nakon iskušenja u Europi i u Hrvatskom nogometnom kupu, nastavljamo s prvenstvenim dvobojima i s veseljem čekamo utakmicu protiv Rijeke. Stiže nam dobar suparnik, koji je dodatno osokoljen dolaskom novog trenera pobjedom na gostovanju kod Osijeka u Kupu – kaže Zoran Mamić.


Nije na odmet podsjetiti da Goran Tomić imao više nego pristojan učinak s Dinamom dok je radio na Kajzerici. Naime, Lokomotiva je u povijesti HT Prve lige osvojila dvanaest bodova u ogledima s Dinamom, a današnji šef struke s Rujevice ostavio je svoj trenerski rukopis ispod njih jedanaest, s tri pobjede i dva remija, što će reći da i on predstavlja svojevrsni izazov za društvo iz Maksimirske 128.




Početak drugog dijela sezone Dinamu nije donio očekivane rezultate jer su u četiri utakmice HT prve lige uknjiženi domaći porazi u ogledima s Rijekom (0:2) i Šibenikom (1:2) te pobjede nad Goricom (4:3) i Hajdukom (3:1). Povrh toga, primljeno je čak osam golova, a izvedba na terenu nije davala previše povoda za optimizam.


– Rijeka je našu zadnju međusobnu utakmicu na maksimirskom travnjaku odigrala fantastično. Pobijedili su nas i ostali su nam »dužni«. Sada želimo »ispraviti« taj poraz koji smo doživjeli na početku proljetne polusezone. Isto tako, želimo nastaviti kontinuitet dobrih igara i pobjeda – dodaje maksimirski šef struke.


Spomenute četiri utakmice odigrane su u drugom dijelu siječnja. Veljača je modrom ansamblu donije osjetno poboljšanje na rezultatskom planu. U tom je razdoblju, naime, uknjiženo šest pobjeda. Modri su ožujak otvorIli jednako uspješno, savladavši Slaven Belupo u četvrtfinalu Kupa (2:0). Doduše, problem bi im mogao predstavljati zgusnuti ritam nastupa. Preciznije, današnji derbi s Rijekom Dinamu je četvrta utakmica unutar jedanaest dana.