Prva HNL

Zoran Mamić dobro zna što ga čeka na praznom Poljudu: “Nismo imali vremena za posebno uigravanje…”

Davor Petrović

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Bitno je da su nam se svi igrači vratili zdravi. Istina, neki su dobili sitne udarce, ali nije to ništa što bi ih poremetilo i izbacilo iz konkurencije za utakmicu protiv Hajduka - objašnjava Mamić



ZAGREB Povratak klupskog nogometa, nakon dvotjednog zatišja zbog nastupa reprezentacija, donosi novo izdanje utakmice koju se dandanas smatra najvećim hrvatskim derbijem, iako jedan od aktera već godinama nije bio pretjerano konkurentan za osvajanje trofeja. Hajduk na Poljudu dočekuje Dinamo, i to s Harijem Vukasom u ulozi trenera koji više nije vršitelj dužnosti.


– Moja obaveza je da uvijek pripremim momčad na najbolji mogući način. Na našu žalost, ovaj derbi igra se bez navijača. To nije ugodno, ako znamo kako to izgleda kada su pune tribine. Na nama je sada da se spremimo najbolje što možemo i pokušamo ostvariti pobjedu – poručuje Vukas, koji je do nedavno bio prvi suradnik Igora Tudora.


Sada, pak, sam kroji udaru jedanaestorku i određuje taktiku.




– Nikada unaprijed ne govorim o sastavu za utakmicu. Svaki igrač ima svoje specifične karakteristike, koje sigurno mogu pomoći u određenim situacijama. Dobro smo proučili Dinamo, a na dan utakmice će se vidjeti što smo zamislili. Mi imamo ideju za taj derbi – dodaje novopečeni trener Hajduka.


S druge strane, Zorana Mamića je najviše brinulo zdravstveno stane modrih zvijezda nakon povratka iz reprezentacije. Ta briga više ne postoji jer svi su u jednom komadu stigli do Maksimirske 128.


– Bitno je da su nam se svi igrači vratili zdravi. Istina, neki su dobili sitne udarce, ali nije to ništa što bi ih poremetilo i izbacilo iz konkurencije za utakmicu protiv Hajduka – objašnjava Mamić.


Samim time je jasno da pred njim stoji ono što treneri zovu »slatke brige«, kada je udarna postava u pitanju. Problem, pak, donosi onaj drugi dio.


– Objektivno, nismo imali vremena za posebno uigravanje s obzirom na to da su nam se zadnji igrači vratili tek u četvrtak. Osim toga, u petak smo imali jedini zajednički trening, a to je, kada se odvija dan prije utakmice, ionako više emotivnog karaktera. Nije, dakle, bilo velike mogućnosti za pripremu, ali dobro, to je sastavni dio našega posla. Znamo što nas čeka, znamo kakav je suparnik, koje su mu kvalitete. Pokušavamo mu naći mane i to iskoristiti. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i upisati dobar rezultat – zaključuje maksimirski šef struke.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore