Emotivni izbornik

Zlatko Dalić u osmini finala priželjkuje samo jedno: “Jedino što želim je da navijači budu s nama gdje god igrali!”

Portal Novi list

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Ovo je bila velika kušnja za mene, ali i za sve ostale. Međutim, ostali smo u posljednjih deset dana mirni i dostojanstveni - rekao je izbornik



GLASGOW  Zlatko Dalić ipak je izbjegao epitet najneuspješnijeg hrvatskog izbornika na europskim prvenstvima (što bi postao da je izgubio od Škotske) i svrstao se u krug onih koji su Hrvatsku odveli u drugi krug EURO-a.


– Najprije čestitam dečkima na velikoj pobjedi i velikoj utakmici, te plasmanu u osmini finala. Ovo je bila velika kušnja za mene, ali i za sve ostale. Međutim, ostali smo u posljednjih deset dana mirni i dostojanstveni, hvala dragom Bogu da je bilo tako. Moja velika zahvala svima koji su vjerovali u nas i dali nam podršku. Vi ste naša snaga, a mi ćemo i dalje biti vaš ponos!


Što ste rekli igračima u poluvremenu?




– Da nastave u istom ritmu. Imali smo problem, jer smo primili gol, doveli suparnika u situaciju da zabije nakon nekih naših sitnih grešaka. Međutim, nastavili smo igrati mirno i staloženo i bilo je pitanje kada ćemo zabiti gol. Pokazali smo svoju snagu.


Kako ste zadovoljni igrama Juranovića, Vlašića…?


– Uvijek sam zadovoljan s igračima i ne mogu govoriti protiv njih. Nije im bilo lako. Cijela ekipa zaslužuje pohvale, bili smo ekipa.


Koga priželjujete u osmini finala?


– Priželjkujemo samo hrvatske navijače, to je jedino što sanjam i želim. Da budu s nama! – rekao je Dalić.