Život bez Perišića

ANKETA Koga bi Dalić trebao staviti umjesto Perišića? Recite nam vaše mišljenje

Portal Novi list

Ante Rebić/Foto REUTERS

Ante Rebić/Foto REUTERS

Dalić u rukavu ima nekoliko mogućih opcija



RIJEKA Izbornik Zlatko Dalić i hrvatska nogometna reprezentacija doživjeli su težak udarac nakon što je postalo jasno da će morati na Španjolce u osmini finala bez Ivana Perišića. Uza svo poštovanje prema kapetanu Luki Modriću riječ je o najboljem igraču i najboljem strijelcu “kockastih” na EURO-u. Perišić je jedan od rijetkih zvijezdi u reprezentaciji koja je početak EURO-a dočekala u jako dobroj formi i potpuno jasno je da ga Dalić u ovom trenutku teško može odmjeniti. No, koga nema – bez njega se mora. To je izlizana nogometna poštapalica koja je prikladna i za aktualni nogometni trenutak.


Dalić u rukavu ima nekoliko mogućih opcija. Najizglednija se čini ona s Antom Rebićem. Napadač Milana silom prilika je u reprezentaciji igrao na poziciji prve špice gdje se ne osjeća ni približno ugodno kao na svojem mjestu desne polušpice.


I Josip Brekalo na tom mjestu igra u svojem klubu, uostalom Dalić je počeo s njime na poziciji lijeve polušpice (Perišić je igrao desno), protiv Češke, ali se to nije pokazalo najboljom varijantom. Naravno sve to ne znači da Brekala treba unaprijed prekrižiti.




Mislav Oršić je dosadašnji EURO-u uglavnom gledao s tribina. Dalić ga je zbog velikog broja krilnih igrača proglasio viškom iako je iza njega sjajna sezona u Dinamu. Posebno se pamte njegovi europski golovi.


Luka Ivanušec nije klasični krilni napadač, ali ga je Dalić koristio i na toj poziciji. Dakle, može to korektno odraditi iako mu to nije prirodna pozicija.


Postoji varijanta i da izbornik posegne za promjenom rasporeda pa zaigra s dva klasična napadača, primjerice Kramarićem i Petkovićem, no u takav rasplet je teško vjerovati jer bi značilo previše promjena u prekratko vrijeme za uigravanje.


Kada se podvuče crta čini se da je Rebićev ulazak na lijevi bok najrealnija opcija, no kao i uvijek zadnja će biti – izbornikova.


Recite nam vaše mišljenje u anketi