Izbornikove pohvale

Zlatko Dalić skinuo kapu igračima: “Moramo biti realni ovo je nova reprezentacija, dečki su pokazali da mogu!”

Portal Novi list

Zlatko Dalić i Dražen Ladić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić i Dražen Ladić/Foto REUTERS

Baš mi je žao! Jedino što mogu je skinuti kapu svojim dečkima. Nakon početnih 20 minuta bili smo borbeni, rastrčani, imali dosta kombinacija... - rekao je izbornik



ZAGREB Zlatko Dalić nije djelovao nimalo razočarano nakon poraza od Francuza, kod njega je prevladava žal za propuštenim.


– Baš mi je žao! Jedino što mogu je skinuti kapu svojim dečkima. Nakon početnih 20 minuta bili smo borbeni, rastrčani, imali dosta kombinacija… A onda smo primili gol iz jedine šanse i izgubili. Nismo zaslužili poraz, ali to je tako u nogometu. Nadam se da će nam se to vratiti drugi put – rekao je Dalić koji je počeo utakmicu s Badeljom i Pašalićem. Obojicu je zamjenio na poluvremenu.


-Ne, nisam ih zamjenio zbog toga jer s njima nisam bio zadovoljan. Plan je bio takav da držimo ritam cijelu utakmicu. Loše smo stajali na terenu u prvih 15 minuta i mogli smo primiti još koji gol. Nakon toga smo dominirali, a ulaskom Kovačića i Brekala smo bili bolji. Ponavljam, šteta jer vidjela se velika razlika u odnosu na rujan. Moramo biti realni ovo je nova reprezentacija, trebat će vremena. Dečki su pokazali da mogu!




Dobra vijest je da je Švedska izgubila što znači da je Hrvatska još u igri za treće mjesto koje jamči ostanak u ligi.


– Nama je cilj ostati u skupini, ali to moramo ostvariti kroz naše pobjede. Ako nastavimo ovako, onda imamo šanse i protiv Portugala i protiv Švedske. Igramo velike utakmice i kroz njih stvaramo momčad. Nakon utakmice u studenom moramo imati jasnu sliku svega – poručio je Dalić.