Liga nacija

Zlatko Dalić objavio popis igrača za završnicu Lige nacija, na pretpozivu se našao i hit napadač s Rujevice

Hina

Foto V. KARUZA/Foto PIXSELL

Foto V. KARUZA/Foto PIXSELL

Izbornik je uputio poziv Riječaninu Ivici Ivušiću i vrataru Bijelih Nediljku Labroviću



ZAGREB Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak popis igrača na koje računa za završni turnir Lige nacija koji će biti održan od 14. do 18. lipnja u Nizozemskoj.


Osvajanjem prvog mjesta u skupini s Francuskom, Danskom i Austrijom, hrvatska reprezentacija prvi je puta u svojoj povijesti izborila završni turnir Lige nacija, zajedno s Nizozemskom, Italijom i Španjolskom.


Hrvatska će u polufinalu odmjeriti snage s Nizozemskom 14. lipnja u Rotterdamu, dok se drugo polufinale između Italije i Španjolske igra 15. lipnja u Enschedeu. Finale je na rasporedu 18. lipnja u Rotterdamu (20:45), a utakmica za treće mjesto istoga dana u 15:00 sati u Enschedeu.




Dalić je pozvao 24 igrača uz sedam pretpoziva, a do 5. lipnja u 23:59 sati UEFA-i će biti poslana završna lista od 23 igrača. Marcelo Brozović s Interom igra finale Lige prvaka 10. lipnja, pa će se reprezentaciji priključiti nakon toga. Reprezentacija se okuplja 5. lipnja te će pripreme odraditi u Rijeci, a 12. lipnja putuje u Rotterdam.


“Popis pokazuje da vjerujemo provjerenom kadru – uz manje korekcije, to je lista igrača koji su osvojili brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu i oni apsolutno zaslužuju naše povjerenje u ovom trenutku. Svjesni smo da na kraju sezone postoji osjetan fizički i psihički zamor, ali pred nama je povijesna prilika osvojiti prvi trofej u povijesti naše reprezentacije te ćemo kroz ovih tjedan dana priprema pokušati maksimalno osvježiti i pripremiti ekipu kako bi završni turnir odigrala na najvišoj mogućoj razini”, naglasio je Dalić.


“Izuzetno poštujemo sve tri reprezentacije koje su pored nas izborile završni turnir, ali vjerujemo u svoju kvalitetu i zajedništvo. Nizozemska će kao domaćin biti vrlo motivirana, ali i mi ćemo imati veliku podršku s tribina što će nam sigurno dati dodatnu snagu. Znamo da nas čeka jako težak posao, ali ne skrivamo da, kada smo već uspjeli doći do ove faze natjecanja, želimo napraviti i ta dva završna koraka i tako još jednom ispisati povijest”, poručio je Dalić.


Popis pozvanih igrača za završnicu Lige nacija:


Vratari: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)


Obrambeni: Domagoj Vida (AEK Atena), Borna Barišić (Rangers), Josip Juranović (Union Berlin), Joško Gvardiol (Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Josip Stanišić (Bayern Muenchen), Josip Šutalo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo)


Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (Rennes), Luka Ivanušec (Dinamo)


Napadači: Ivan Perišić (Tottenham), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Marko Livaja (Hajduk), Petar Musa (Benfica), Dion Drena Beljo (Augsburg)


Pretpozivi: Josip Brekalo (Fiorentina), Mislav Oršić (Southampton), Duje Ćaleta-Car (Southampton), Filip Uremović (Hertha), Ivo Grbić (Atletico Madrid), Nikola Moro (Bologna), Matija Frigan (Rijeka)