Portugal vs. Hrvatska

Zlatko Dalić neće riskirati sa Šimom Vrsaljkom, branič Atletica još nije spreman za utakmice

Hina

Zlatko Dalić/Foto Arhiva NL

Zlatko Dalić/Foto Arhiva NL

Nisam spreman za takvu utakmicu jer sam trenirao individualno u Zadru, a to nije bio intenzitet dovoljan da igram - izjavio je VrsaljkoPORTO Desni bek Šime Vrsaljko nalazi se u Portu s reprezentacijom Hrvatske no nije fizički spreman za igranje utakmica pa neće nastupiti u subotu protiv Portugala i tri dana kasnije protiv Francuske, rekli su izbornik Zlatko Dalić i sam Vrsaljko.


Dalić je pozvao 28-godišnjeg igrača Atlético Madrida premda je posljednju utakmicu za klub odigrao prije šest mjeseci protiv Liverpoola, a od svibnja nije trenirao sa suigračima u Madridu.


“U ovom trenutku nije spreman za ovakve dvije utakmice ali najvažnije je da je on sa nama, da je na okupljanju s reprezentacijom nakon dvije godine. Svima nam je falio u reprezentaciji”, rekao je Dalić za Novu TV.
Vrsaljko je dosad skupio 45 nastupa za Hrvatsku a  posljednji put je nastupio u studenom 2018. godine u porazu 2-1 od Engleske u Ligi nacija. Nakon toga je prošao operacijski zahvat koljena, a u svibnju ove godine je nanovo prošao manji zahvat u Madridu. Oporavak se zakomplicirao pa od tada nije trenirao sa suigračima u Atleticu. Prošli mjesec mu je bio dijagnosticiran i koronavirus u Madridu no nije pokazivao simptome. Na idućem testu je bio negativan.


“Vidjet ćemo da li ima uopće potrebe da s njime riskiramo, mislim da ne, jer nije još uvijek spreman za ovakve utakmice”, izjavio je Dalić. “Ali moramo biti sretni i on i mi da se pojavio sa nama i da se polako vraća”, dodao je.


Hrvatska će u subotu igrati protiv europskog prvaka Portugala a tri dana kasnije protiv svjetskog prvaka Francuske na startu Lige nacija.


“Nisam spreman za takvu utakmicu jer sam trenirao individualno u Zadru, a to nije bio intenzitet dovoljan da igram”, rekao je Vrsaljko u telefonskom razgovoru Sportskim novostima. “Mislim da ću protiv Portugala biti na klupi. Drugi momci su spremniji i zato zaslužuju više prostora (…). Neću biti u kadru protiv Francuza, dogovor s izbornikom je bio da me oslobodi nakon Portugala”, dodao je.