Vatreni favoriti

Zlatko Dalić nakon ždrijeba kvalifikacija za SP: “Učinit ćemo sve da obranimo svjetsko srebro u Kataru”

Portal Novilist.hr

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Rusi su kvalitetni, pokazali su to i protiv nas na Svjetskom prvenstvu, nakon što su izbacili jednu Španjolsku. Slovenija se digla i napreduje pod vodstvom Matjaža Keka koji nas izvrsno poznaje, i sigurno će kao naši susjedi imati jedan poseban motiv pokazati svoju kvalitetu... - kaže izbornik



RIJEKA Hrvatska će u kvalifikacijama za SP 2022. igrati sa Slovačkom, Rusijom, Slovenijom, Ciprom i Maltom, a izbornik Zlatko Dalić istaknuo je ulogu favorita.


– Kao što je uglavnom slučaj, ždrijeb je mogao biti i bolji i lošiji, ali Hrvatska je s razlogom bila među prvim nositeljima i ne trebamo bježati od uloge favorita. Naš cilj je plasman na Svjetsko prvenstvo, a ovo je skupina u kojoj to možemo ostvariti. Jake utakmice iz protekle dvije godine dobro su nam došle kao priprema za ove susrete – rekao je Dalić nakon ždrijeba, dodatno prokomentiravši Slovačku i Rusiju.


– Iz druge i treće jakosne skupine dobili smo Slovačku i Rusiju, protivnike s kojima imamo relativno svježa iskustva, oni će biti naši najveći konkurenti za prvo mjesto. Međutim, ni ostale utakmice nisu jednostavne jer smo iz većine jakosnih skupina dobili ponajbolje reprezentacije. Slovačka se pokazala kao kvalitetna ekipa, zasluženo su se plasirali na EURO. Mi smo u Trnavi odigrali odličnu utakmicu, ali sjetimo se da su u Rijeci vodili i pokazali kvalitetu.




Imaju iskustvo igranja s Hrvatskom i to će im dobro doći. Rusi su kvalitetni, pokazali su to i protiv nas na Svjetskom prvenstvu, nakon što su izbacili jednu Španjolsku. Slovenija se digla i napreduje pod vodstvom Matjaža Keka koji nas izvrsno poznaje, i sigurno će kao naši susjedi imati jedan poseban motiv pokazati svoju kvalitetu. Ne smijemo podcijeniti ni Cipar i Maltu jer su to reprezentacije koje iz ciklusa u ciklus pokazuju da su tvrd orah čak i najboljim reprezentacijama, a svakako ne lagani protivnici za nabijanje gol-razlike.


– Skupina je zahtjevna, s jakim protivnicima koje poštujemo. No, Hrvatska u Kataru želi braniti svoje svjetsko srebro, i učinit ćemo sve da to ostvarimo – zaključio je izbornik Vatrenih.