Maksimirski odjeci

Zlatko Dalić najavio pobjedu Beču i osvrnuo se na praznu tribinu u Maksimiru: “Stalno pričam o tome, a nitko ne reagira…”

Portal Novi list

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

U sjajnoj smo situaciji i zašto ne učiniti taj dodatni iskorak u Ligi nacija priče SP-a - rekao je Dalić



ZAGREB Izbornik Zlatko Dalić nije krio zadovoljstvo nakon pobjede nad Danskom.


– Čestitao bih dečkima na sjajnoj utakmici, pogotovo u drugom poluvremenu. Dobili smo jaku dobru momčad Danske. Malo smo se presložili u drugom poluvremenu i to je bilo bolje. Na kraju smo ostvarili zasluženo pobjedu.


Što ste rekli igračima u poluvremenu?




– Dobro smo krenuli u utakmicu, ali onda smo se malo pogubili u zadnjih 15 minuta. U poluvremenu smo napravili neke rošade i odigrali smo puno kvalitetnije. To je onda bilo skroz drugačije. Sve u svemu lijepa utakmica, neizvjesna, ali na kraju zaslužena pobjeda.


Pogotke su zabila dva lijevonoga igrača?


– Oba gola su lijepa, prvi smo zabili nakon izvježbanog kornera, a Lovro je dao gol čim je ušao. Imam široki kadar igrača koji mogu ući i to je dobro. Idemo u Beč po pobjedu, tamo nas čeka puno naših navijača. Veselimo se utakmici.


Plasman na Final Four je na dlanu?


– Definitivno smo drugi što je dobro uoči SP-a. U sjajnoj smo situaciji  i zašto ne učiniti sve da prije SP-a napravimo i taj iskorak, te se plasiramo na Final Four. Veseli me dobra atmosfera, trka i želja do posljednje minute. Baš zbog dečki bi volio da se plasiramo na završnicu.


Vratili ste se u Maksimir?


– Gdje god u Hrvatskoj igramo osjećamo se dobro. Međutim, Maksimir je valjda jedini stadion u Ligi nacija gdje je jedna tribina potpuno prazna. Zaista mi je žao što nitko ne reagira. Stalno pričam o tome, a nema nikakvog efekta. Sada su nas nedavno razveselili vaterpolisti, mi također… Hrvatski sport uveseljava narod, ali nitko ništa ne reagira. Sam sebi sam smiješan… – rekao je Dalić.