Budimpeštanska pljuska

Zlatko Dalić doživio šesti poraz u 22. utakmici na klupi kockastih

Hina

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić/Foto REUTERSBUDIMPEŠTA U susretu protiv Mađarske Zlatko Dalić je upisao šesti poraz otkako je u listopadu 2017. preuzeo ‘Vatrene’.


U 22 utakmice pod njegovim vodstvom hrvatska vrsta je upisala 11 pobjeda, pet neodlučenih ishoda i šest poraza od kojih je onaj u Španjolskoj (0-6) ostao upisan kao najteži poraz u povijesti hrvatske vrste.


Prvi poraz na hrvatskoj klupi Dalić je doživio na američkoj pripremnoj turneji od Perua (0-2). Identičnim rezultatom Hrvatska je izgubila u Liverpoolu od Brazila u pripremnom susretu za World Cup.
Treći poraz, ujedno i prvi službeni Dalić je doživio u finalu World Cupa u Rusiji od Francuske (2-4). Uslijedio je poraz od Španjolske (0-6) u Ligi nacija, te poraz od Engleske u istom natjecanju.


Šesti poraz Dalić je doživio u Budimpešti od Mađarske (1-2) u kvalifikacijama za EP 2020.


Dalić je svoj put na klupi ‘Vatrenih’ započeo u Kijevu u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. Hrvatska je Olimpijskom stadionu u Kijevu pobijedili 2-0 načinivši veliki korak prema plasmanu na svjetsko prvenstvo u Rusiji.


Uslijedile su uspješno odrađene dodatne kvalifikacije protiv Grčke, te fantastično ljeto tijekom kojeg je hrvatska vrsta zadivila svijet osvojivši drugo mjesto na svjetskom prvenstvu u Rusiji.