SP u Kataru

Zlatko Dalić bez dlake na jeziku: “Hrvatska reprezentacija zaslužuje respekt, Kanađani nas moraju poštovati”

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Nisam to htio komentirati, ali nije respekt da igramo u 13 sati. Hrvatska je druga na svijetu, ne igra ni Engleska, ni Španjolska ni Francuska ni Brazil u 13 sati! - rekao je izbornik



DOHA Izbornik Zlatko Dalić izašao je ispred novinara na presici uoči nedjeljnog ogleda protiv Kanade.


– Prebacili smo trening u večernji termin, jedan trening smo odradili nakon Maroka – započeo je Dalić. – Pripremamo se za jako važnu i tešku utakmicu.


Bitan je bio oporavak igrača jer nam je onaj termin u 1 sat (lokalno) poremetio cijeli bioritam, sad smo se prebacili na noćni termin.




Imali smo tjedan dana priprema, ali bilo je teško. Očekujem tešku utakmicu i s više energije nego protiv Maroka. Puni su samopouzdanja, a mi moramo jednako odgovoriti.


“Nemojte me tjerati…”


  Tko će započeti u vrhu napada?


– Nemojte me tjerati tko će započeti od napadača. Imamo četiri napadača u rosteru koji imaju svoj stil igranja. Izabrat ćemo najbolje gledajući sastav Kanade i njihov profil. Mi smo prije 4 godine imali drugačiji profil napadača, a sada je drugačije.


Sastav?


– Znali smo prvih 11, sad znamo prvih devet. Ne stvara mi to glavobolje, imamo širok izbor igrača, dobar izbor. Ne vjerujem da ću pogriješiti ako stavim bilo koga.


Prije četiri i pol godine bila je drugačija priča, pogledajte te igrače, Liverpool, Inter, Milan, Bayern, Real, Barcelona. Ta momčad igrala je 10 godina skupa, a ovo je nešto novo.


Nije da ne vjerujem, dapače. Ali nema potrebe uspoređivati dvije generacije. Ovdje je sada šest, sedam igrača otad, ali nova je generacija.


Mi stvaramo novu momčad. Očekujem bolju, odlučniju Hrvatsku, pokazali smo već pravo lice u ovakvim situacijama.


Ne smijemo srljati, ne napraviti nešto što će nas odvesti u krivom smjeru, već moramo igrati okomitije. Pokazat ćemo to.


“Nisam to htio komentirati, ali…”


Dalić je opet upitan za uvredljiv komentar kanadskog izbornika.


– Hrvatska reprezentacija zaslužuje respekt i poštovanje. To smo zaslužili svojim ponašanjem i rezultatima od postojanja. Mi smo osvojili dvije medalje i malotko je to napravio.


Mi poštujemo svakoga i to očekujemo od suparnika. Tako i Kanađani moraju poštovati nas. Nisam to htio komentirati, ali nije respekt da igramo u 13 sati.


Hrvatska je druga na svijetu, ne igra ni Engleska, ni Španjolska ni Francuska ni Brazil u 13 sati!


Neću se obazirati na bilo kakve komentare. Mi ćemo se pripremiti i biti dostojanstveni u svakoj situaciji i prema Kanadi i prema Francuskoj i prema svima – rekao je Dalić.