Više od igrača

Zlatan Ibrahimović je opet u formi: “Da sam došao u Milan na početku sezone osvojili bi prvenstvo!”

Hina

Zlatan Ibrahimović/Foto REUTERS

Zlatan Ibrahimović/Foto REUTERS

Nije tajna da sam star, ali to je samo broj. Nemam istu tjelesnu snagu kao prije, ali to mogu prevladati inteligencijom - rekao je 38-godišnji napadač



MILAN Da sam ovdje od prvog dana, osvojili bismo prvenstvo, kazao je Zlatan Ibrahimović nakon čudesnog preokreta Milana u pobjedi 4-2 protiv aktualnog, a vrlo vjerovatno i idućeg talijansko prvaka Juventusa.


Nakon što je Juventus do 60. minute vodio sa 2-0, “Rossoneri” su u svega pet minuta zabili tri gola okrenuvši rezultat u vodstvo 3-2, a do kraja susreta preko Rebića zabili i četvrti pogodak za veliko slavlje.


“Žao mi je što sam došao na pola sezone. Da sam ovdje od prvog dana, osvojili bismo prvenstvo,” poručio je švedski napadač za DAZN.




Milan je tako u svega nekoliko dana pobijedio oba kandidata za “scudetto” s ukupnih 7-2. Prvo je u subotu u Rimu deklasirao Lazio sa 3-0, a u utorak i Juventus sa 4-2. Ibrahimović se u obje utakmice, kao i hrvatski reprezentativac Ante Rebić, upisao među strijelce.


“Nije tajna da sam star, ali to je samo broj”, rekao je 38-godišnji napadač. “Nemam istu tjelesnu snagu kao prije, ali to mogu prevladati inteligencijom,” dodao je.


Čini se kako je Ibrahimovićeva prisutnost galvanizirala Milan, koji je posljednji naslov osvojio 2011. godine. Od njegovog dolaska izgubili su samo dva puta i popeli se na peto mjesto, iako su u jednom trenutku pali na 14. mjesto.


“Osjećam se vrlo dobro i pokušavam pomoći ekipi na sve moguće načine. Ako ne napravim razliku, ne sviđa mi se to. Nisam ovdje da bih bio maskota. Ovdje sam da pomognem suigračima, klubu i navijačima. Ja sam predsjednik, trener i igrač. Ali samo plaćen samo kao igrač. To je loša strana”, našalio se.


Seria A se igra bez gledatelja zbog pandemije koronavirusa, a Ibrahimović je požalio što na San Siru nije bilo navijača koji bi mogli svjedočiti velikoj pobjedi protiv torinske “Stare dame”.


“Da je bilo puno, bilo bi lijepo, navijači su se mogli zabaviti s nama”, rekao je.


“Žao mi je navijača, možda me više ne vide osobno”, dodao je u svom stilu.


Na pitanje hoće li ostati na San Siru i nakon ove sezone, nije ponudio odgovor.


“Vidjet ćemo, još je mjesec dana ispred nas.”