FA Kup

Ziyech odveo Chelsea u finale FA Kupa, Londončani čekaju pobjednika susreta Leicester Cityja i Southamptona

Hina

Hakim Ziyech i Timo Werner/Foto REUTERS

Hakim Ziyech i Timo Werner/Foto REUTERS

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić zbog ozljede mišića nije konkurirao za nastup u momčadi Chelseaja



LONDON Igrači Chelseaja prvi su finalisti ovogodišnjeg izdanja najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, engleskog FA Kupa, oni su u polufinalu na Wembleyu svladali Manchester City sa 1-0 (0-0).


Pogodak koji je odveo “plave” sa Stamford Bridgea u njihov 15. finale FA Kupa postigao je Ziyech u 55. minuti nakon odličnog prolaska Wernera po lijeevoj strani i pravovremenog dodavanja u sredinu.


Chelsea je i lani igrao u finalu, no izgubio je od Arsenala, dok je svoj osmi i za sada posljednji FA Kup osvojio 2018. godine.




Manchester City je, pak, ostao na 11 nastupa u finalima, odnosno na šest naslova pobjednika od kojih je posljednji stigao 2019.


Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić zbog ozljede mišića nije konkurirao za nastup u momčadi Chelseaja.


Manchester City je porazom od Chelseaja ostao bez mogućnosti osvojiti nevjerojatna četiri trofeja ove sezone. Uvjerljivo je vodeći u prvenstvu, za tjedan dana će igrati finale Liga kupa, a stigao je i do polufinala Lige prvaka.


Chelsea će u finalu 15. svibnja na Wembleyu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu će u nedjelju igrati Leicester City i Southampton.